Per šį sabotažo aktą, kuris buvo tragiškiausias pasaulio aviacijos incidentas iki 2001 metų rugsėjo 11 dieną įvykdytų teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose, žuvo 329 žmonės.

51 metų Inderjitas Singhas Reyatas (Inderdžitas Singhas Rejatas) prisipažino esąs kaltas dėl nužudymo lengvinančiomis aplinkybėmis - jis pareiškė padėjęs įgyti medžiagas, kurios buvo panaudotos bombai pagaminti.

Kaltintojų teigimu, I.S.Reyatas nežinojęs, kas gamino šią bombą, ir manęs, kad bombos bus panaudotos Indijoje, o ne keleiviniam lėktuvui susprogdinti.

1985 metų birželio 23 dieną minimas lėktuvas "Boeing 747" nukrito Atlanto vandenyne netoli Airijos krantų. Visi 329 šiuo lėktuvu skridę žmonės žuvo, bet buvo rasta mažiau nei pusė žuvusiųjų kūnų.

"Milžiniški šios katastrofos mastai beveik nenusakomi, - kaltinamajam sakė teisėjas Donaldas Brenneris (Donaldas Breneris). - Tokią dieną, kaip ši, svarbu nepamiršti tų, kurie nedalyvauja (posėdyje). O jų yra 329".

I.S.Reyatas, kuris pirmasis iš šios bylos įtariamųjų prisipažino kaltas, netikėtą kaltės pripažinimo pareiškimą padarė mažiau nei du mėnesiai iki jo ir dar dviejų įtariamųjų teismo.

Mainais į I.S.Reyato prisipažinimą prokuratūra sušvelnino jam pateiktą kaltinimą ir dabar kaltina jį nužudymu lengvinančiomis aplinkybėmis. Be to, jis gali būti iškviestas liudyti.

Teigiama, kad "Air India" lėktuvą susprogdino sikhų separatistai, siekę atkeršyti už Auksinės šventyklos šturmą. Manoma, kad jie yra atsakingi ir už kito lėktuvo sprogdinimą Tokijo Naritos oro uoste. Per šį išpuolį, kuris buvo įvykdytas valanda anksčiau, žuvo du darbininkai.

Auksinę šventyklą - pagrindinę sikhų šventovę - 1984 metais užėmė Indijos armija.

Policija teigė, kad abi bombos buvo pagamintos Kanados Britų Kolumbijos provincijoje. Pranešama, kad nežinomo asmens pageidavimu jos buvo pakrautos kaip bagažas į Kanados lėktuvus, skrendančius reisais su persėdimais į bendrovės "Air India" reisus. Šis asmuo grynaisiais pinigais sumokėjo už bilietus, tačiau pats neskrido.

Pirmadienį I.S.Reyatas atvyko į teismą, apsivyniojęs galvą tamsiai mėlynu turbanu ir vilkėdamas gelsvai rudos spalvos švarką. Jis jau iškalėjo 10 metų už tai, kad padėjo pagaminti Tokijo oro uoste sprogusią bombą.

Kiti kaltinamieji - Ripudamanas Singhas Malikas (Ripudamanas Singas Malikas) ir Ajaibas Singhas Bagri (Adžaibas Singhas Bagris) - pirmadienio posėdyje nedalyvavo.

I.S.Reyatas buvo suimtas 2001 metų birželio 6 dieną, kai buvo bebaigiąs atlikti 10 metų laisvės atėmimo bausmę dėl nužudymo lengvinančiomis aplinkybėmis. Jis buvo nuteistas už tai, kad pagamino bombą, kuri sprogo Tokijo Naritos oro uoste perkraunant bagažą į "Air India" lėktuvą, skrendantį iš Tokijo į Bankoką.