Policijos departamento duomenimis, nusikaltimas įvykdytas vakare.

UAB "Risatas" metalo supirktuvės sargui R. K. (g. 1967 m.) atidarius duris, į patalpas įsiveržė penki kaukėti vyriškiai. Įsibrovėliai sumušė sargą ir kartu buvusį A. Z. (g. 1972 m.) lazdomis ir, grasindami jiems daiktu, panašiu į šaunamąjį ginklą, surišo.

Bendrovės atstovų teigimu, užpuolikai buvo atvykę trimis automobiliais -"Mazda 626", "Honda Civic" ir BMW, į kuriuos sukrovė maišus su metalo laužu -maždaug toną susmulkintų automobilių katalizatorių. R. K. dėl kirstinės žaizdos galvoje ir galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į Plungės ligoninę.

Plungės policijos komisariate dėl plėšimo iškelta baudžiamoji byla.

Iki antradienio popietės įtariamieji dar nebuvo nustatyti. Bylą tiriančių pareigūnų manymu, nusikaltėliai buvo išstudijavę supirktuvės darbo subtilybes ir žinojo net tai, kokį sutartinį signalą atvykęs į teritoriją automobiliu duoda bendrovės direktorius. Kadangi minėtu laiku pasigirdo būtent toks sargui pažįstamas pypsėjimas, jis nesibaimindamas atidarė duris.

Pareigūnai dar svarsto, ar plėšikai sieks realizuoti patį metalo laužą, ar stengsis jį kaip nors išgryninti - gaminant automobilių katalizatorius naudojama nedidelė dalis platinos.