R.Paksui Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine įteiks Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas po vasario 26-ąją Seime įvyksiančios naujojo prezidento priesaikos. Dekretą dėl R.Pakso apdovanojimo turi pasirašyti V.Adamkus. Tokį patį apdovanojimą numatoma įteikti ir V.Adamkui.

Kaip BNS sakė R.Pakso įgaliotinė Dalia Kutraitė-Giedraitė, pirmininkaujanti R.Pakso inauguracinei komisijai, pirmadienį vykusiame posėdyje nuspręsta V.Adamkaus apdovanojimo ceremoniją surengti Prezidentūros Baltojoje salėje.

Ten taip pat vyks Prezidentūros perdavimo ceremonija. V.Adamkui apdovanojimą įteiks pats R.Paksas, nes, D.Kutraitės-Giedraitienės teigimu, aukščiausiąjį valstybės apdovanojimą gali įteikti tik valstybės vadovas.

Gavęs visus prezidento įgaliojimus, R.Paksas pasirašys dekretą dėl V.Adamkaus apdovanojimo Vytauto Didžiojo ordinu su aukso grandine. Ordiną su aukso grandine nukalė įmonė "Monetų kalykla", kuri kala dalį valstybės apdovanojimų - ordinų ir medalių.

Vytauto Didžiojo ordinas su aukso grandine numatytas dar 1991 metais priimtame Lietuvos ordinų, medalių ir kitų pasižymėjimo ženklų įstatyme, tačiau per nepriklausomybės dešimtmetį juo niekas nebuvo apdovanotas. Priėmus minėtąjį įstatymą, tą pačią dieną - 1991 metų rugsėjo 12 dieną - buvo priimtas Aukščiausios Tarybos nutarimas dėl įstatymo taikymo tvarkos. Jame nebuvo Vytauto Didžiojo ordino su aukso grandine bei kai kurių kitų apdovanojimų.

Atitinkamus apdovanojimus turi kaimyninės Estija, Latvija, Lenkija, Rusija.