D.Pikūnas buvo užpultas, kai su bičiuliu per Lenkiją važiavo į Vokietiją pirkti automobilių. Netoli Varšuvos prie lietuvių „Audi A6" priartėjo „Volkswagen Passat" su lenkiškais registracijos numeriais.

Policininko uniforma vilkintis lenkų automobilio vairuotojas pareikalavo, kad lietuviai sustotų, ir ėmė signalizuoti ant stogo įtvirtintais mėlynais švyturėliais. Lietuviai pamatė, kad juos prisivijusiame automobilyje sėdi keturi Lenkijos policijos uniforma vilkintys vyriškiai.

„Iš pradžių ketinau sustoti, tačiau vėliau dingtelėjo mintis, kad ten gali būti persirengę banditai", - sakė D.Pikūnas. Jis jau buvo girdėjęs, kad Lenkijoje nusikaltėliai dažnai persirengia policininkais ir taip plėšikauja keliuose.

Lietuviai padidino greitį iki 220 kilometrų per valandą. Bet persekiotojai neatsiliko ir signalizuodami švyturėliais reikalavo sustoti. Pavažiavę apie 10 kilometrų, marijampoliečiai staiga apsisuko ir nulėkė Glinojficko link.

Privažiavę prie miestelio degalinės, lietuviai patikėjo, kad pavyko išsigelbėti - čia buvo daug žmonių, veikė kavinė. Tačiau banditai nekreipė jokio dėmesio į aplinkinius. Jie vidury degalinės ėmė spardyti marijampoliečius. Kai vaikinai leisgyviai parkrito, užpuolikai juos apieškojo ir pasiėmė pinigus. Net ir pagrobę pinigus, banditai neskubėjo sprukti. Jie kavinėje nusipirko sumuštinių, o atsigavusiems lietuviams liepė važiuoti iš paskos.

Tikroji lenkų policija atvyko tik po pusvalandžio. Tačiau pareigūnai nieko negalėjo padėti. Paaiškėjo, kad lietuvius prisivijusio „Volkswagen Passat" numeriai yra vogti.

Nežinia kodėl apiplėšimo metu buvo išjungtos degalinės kameros, o apsaugos darbuotojai - trumpam išvykę.