Atsakydamas į Vakarų žurnalistų klausimą, kaip vertina paskutiniąją Prancūzijos ir Vokietijos iniciatyvą dėl Irako, S.Ivanovas pabrėžė, kad dar nežino jos turinio, bet vertina taip pat, kaip ir bet kurį kitą planą.

Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis) ir Prancūzijos prezidentas Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas) parengė bendrą iniciatyvą nuginkluoti Iraką, kuri leistų išvengti karinės konfrontacijos. Penktadienį ši Berlyno ir Paryžiaus iniciatyva turėtų būti pristatyta JT Saugumo Tarybai.

"Jei tarptautiniai inspektoriai pritars šiai iniciatyvai, bus galima pradėti ją įgyvendinti, - pažymėjo ministras. - Nebijau pakartoti dar kartą, kad vienintelis autoritetas mums - tarptautiniai inspektoriai, visi vėlesni veiksmai turi būti derinami Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje, remtis tik JT nutarimais ir, pageidautina, vykdomi taikiomis priemonėmis".

Rusijos gynybos ministras priminė, kad dėl tolesnių veiksmų Irake yra dvi pozicijos. "Vieni sako, kad tarptautiniai inspektoriai būtinai turi patys rasti įrodymų, ar yra masinių naikinimo ginklų, ar nėra, - paaiškino ministras. - Kiti pabrėžia, kad inspektoriai - ne detektyvai, ir vienokių ar kitokių įrodymų turi pateikti pats Irakas".

S.Ivanovo nuomone, abi pozicijos suderinamos. "Jei tarptautiniams inspektoriams reikia daugiau laiko ir jėgų darbui, JT narės privalo juos paremti ir suteikti viską, ko reikia. Jei tarptautiniai inspektoriai mano, kad (Irako prezidentas) Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) nenuėjo savosios kelio dalies, jis privalo tai padaryti", - pabrėžė S.Ivanovas.