Pirmadienio naktį Mūšos gatvėje įsikūrusios duonos ir pyragų gaminių bendrovės "Laragis" teritorijoje įmonės darbuotojai sulaikė neblaivų 15-metį S.F. Nepilnametis nugabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Kaip sakė kepyklos direktorius Kęstutis Mikėnas, po įvykio buvo rasti trys įmonės mikroautobusai su apgadintomis spynomis, o iš vieno jų pavogtos garso kolonėlės.

Pasak K.Mikėno, į mikroautobusą įlindusius du paauglius pastebėjo trimis pamainos dirbančios įmonės darbuotojai. Tada paaugliai pasileido bėgti tvoros link.

Vienas per tvorą perlipęs nepilnametis paspruko su garso kolonėlėmis, o kitą įsibrovėlį darbuotojai sulaikė ir iškvietė policiją. Medikų išblaivintą paauglį pirmadienį apklausė policijos pareigūnai.

Direktorius teigė, kad per pastaruosius du mėnesius į kepyklos teritoriją įsibraunama jau trečią kartą. "Tačiau rimtos žalos nepatyrėme, nes vairuotojai mašinose nieko vertingo nepalieka, tad atsipirkdavome išlaužtomis kelių automobilių spynelėmis, o kartą pavogė lauke padėtą mašinos detalę", - pasakojo K.Mikėnas.

Jis įtaria, kad į kepyklos teritoriją naktimis prasmukdavo tie patys paaugliai, tikėdamiesi, kad kuriame nors iš dešimties paliekamų mašinų ras vertingų daiktų.

Tyrimą atlieka Kauno Santakos policijos komisariatas.