"Jeigu komisija nuspręs, jog pasielgiau neetiškai, tyrimą nutrauksiu", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pranešė parlamentaras.

Į Etikos ir procedūrų komisiją jis nusprendė kreiptis po spaudoje pareikštų įtarimų, jog jis bando "dangstyti" partijos kolegas.

V.Žalnerauskas paprašė Klaipėdos miesto policijos vadovų pateikti informaciją, susijusią su Tomo Bielinsko ir Dmitrijaus Lopatino sulaikymu. T.Bielinskas yra Klaipėdos miesto tarybos narys. "Aš manau, kad ta informacija padėtų išsiaiškinti miglotas šio įvyko aplinkybes", - BNS sakė liberaldemokratas.

Minėtieji jo partijos kolegos buvo trumpam sulaikyti antrojo prezidento rinkimų turo naktį iš sausio 5-osios į sausio 6-ąją. Liberaldemokratų teigimu, jų automobilį sustabdę pareigūnai prieš juos panaudojo jėgą ir ašarines dujas. Tokius policijos veiksmus jie apskundė prokuratūrai, bet pastaroji atsisakė kelti bylą.

Prokuratūros nuomone, pareigūnai elgėsi teisėtai, nes automobiliu vykę asmenys atsisakė pateikti automobilio dokumentus, pasitikrinti blaivumą, bandė savavališkai nuvažiuoti. V.Žalnerausko elgesį ketina svarstyti ir Liberalų demokratų partijos Drausmės komisija.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Henrikas Žukauskas teigė manąs, jog V.Žalnerauskas elgėsi pagal partijos įstatus.

"Mūsų partijos įstatuose parašyta, jog turime ginti savo partijos narius, kokioje situacijoje jie bebūtų", - pažymėjo vienas liberaldemokratų lyderių. Pats V.Žalnerauskas yra baustas kelių policijos už greičio viršijimą.

Buvęs Liberalų demokratų partijos pirmininkas Rolandas Paksas sausio 5 dieną buvo išrinktas šalies prezidentu. Kadangi prezidentas negali dalyvauti partijų veikloje, jis atsistatydino iš LDP pirmininkų.