Policijos operacijos metu perimto psichotropinių medžiagų kiekis juodojoje rinkoje kainuoja 200 tūkst. litų. Iš 5 kilogramų metamfetamino galima pagaminti apie 50 tūkst. dozių, pranešė Policijos departamento atstovė spaudai.

Operaciją praėjusį šeštadienį atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos, Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) ir Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai.

Du asmenys, mėginę realizuoti metamfetaminą, buvo sulaikyti su įkalčiais.

Policijos pareigūnai sulaikė metamfetamino tiekėją 35 metų D.V., kai jis sandorio metu narkotikų pirkėjui 32 metų T.S. pardavė didelį kiekį psichotropinių medžiagų.

Įvykio vietoje pareigūnai perėmė 5 polietileninius maišus, kiekviename jų buvo po 1 kilogramą metamfetamino.

Sulaikant įtariamuosius buvo imtasi ypatingų saugumo priemonių, nes policijai buvo žinoma, jog narkotikus tiekęs 35-erių metų vyras yra ginkluotas. Vėliau policijos pareigūnai nustatė, kad ir narkotikus įsigyti mėginęs vyras turi savigynai išduotą ginklą. Jis buvo rastas asmens kratos metu.

D.V. ir T.S. iškelta baudžiamoji byla dėl psichotropinių medžiagų laikymo stambiu mastu, ją tiria Generalinė prokuratūra. Juos teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Policijos pareigūnai pastebi, kad metamfetamino, kuris dar vadinamas "Speed" arba "Greitis", paplitimas Lietuvoje išaugo, todėl sulaikytas psichotropinių medžiagų kiekis buvo skirtas vietinei prekybai.