"Politikai negali įtakoti kanceliarijos darbo tokiomis komisijomis. Įvairių komisijų iš politikų sudarymas yra politizavimas proceso, kuris neduoda nieko gera", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė A.Paulauskas.

Pasak jo, Seimo kanceliarijos veiklą galima įtakoti tik per Seimo valdybą, kuri gali pareikalauti Seimo kanclerio atsiskaityti už kanceliarijos veiklą.

Seimo valdyba pirmadienį svarstė Valstybės kontrolės išvadas dėl 2000-2002 metais Seimo kanceliarijoje padarytų pažeidimų vykdant konkursus statybos ir remonto darbams, tačiau sprendimą atidėjo iki trečiadienio.

A.Paulausko teigimu, sprendimas atidėtas, nes pirmadienį valdybos posėdyje negalėjo dalyvauti Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis.

Trečiadienį Seimo pirmininkas žada įvertinti parlamento kanceliarijos vadovo A.Kregždės atsakomybę. A.Paulauskas pažymėjo turįs savo nuomonę dėl kanclerio ir ją išsakęs valdybos nariams, tačiau nenorėjo jos atskleisti žurnalistams.

Anksčiau jis buvo pareiškęs, jog už pažeidimus kalti asmenys bus griežtai nubausti, įvertinant jų tinkamumą eiti savo pareigas.

Praėjusią savaitę į Politinio bendradarbiavimo tarybą (PBT) susibūrę opozicinių partijų atstovai paragino Seimo pirmininką asmeniškai įvertinti A.Kregždės ir Seimo kanceliariją kuruojančio Seimo pirmininko pavaduotojo socialliberalo Arvydo Skardžiaus atsakomybę dėl įstatymų pažeidimų.

Opozicijos kreipimąsi paskatino Valstybės kontrolės išvados, jog 2000-2002 metais vykdydama konkursus statybos ir remonto darbams atlikti Seimo kanceliarija pažeidė įstatymus.

Opozicijos atstovai priekaištavo Seimo kanceliarijos vadovybei dėl ketinimų perkelti parlamento sąskaitą į kitą banką, perimti savo žinion nuostolingai dirbančią AB "Spauda", pažeidimų rengiant konkursus vertimo darbams atlikti bei kitų dalykų.

Penktadienį paskelbtame pareiškime A.Kregždė atmetė opozicijos priekaištus pavadino "pigiu politikavimu", kuris kenkia Seimo įvaizdžiui. Seimo kancleris atmetė kaltinimus, jog dėl pažeidimų kalti asmenys nėra baudžiami.

Pirmadienį Seimo valdybai jis pristatė savo įsakymą, kuriuo keliems kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento darbuotojams paskyrė papeikimus ir įspėjimus, o vienam pasiūlė pereiti į žemesnes pareigas.

A.Skardžius, atmesdamas opozicijos priekaištus, pareiškė, jog nei pagal Seimo Statutą, nei pagal kitus įstatymus jis negali įtakoti kanceliarijos veiklos.