Tiek Pakistano ambasadoriaus pareigas einančiam Jaliliui Abbasui Jilani (Džaliliui Abasui Džilaniui), tiek Indijos ambasadoriui Sudhirui Vyasui (Sudhirui Vjasui) buvo nurodyta iki pirmadienio išvykti iš Delio ir Islamabado. Pasak vietos žiniasklaidos, jie vyks kelių transportu, nes tiesioginiai lėktuvų reisai tarp abiejų sostinių prieš metus buvo nutraukti.

Be ambasadorių, abi šalys nepageidaujamais asmenimis paskelbė dar po keturis viena kitos diplomatus.

Šis diplomatinis susipriešininimas kilo, kai Indija apkaltino J.A.Jilani persiųsdavus lėšas Kašmyro separatistams, kurie kovoja prieš Indijos valdžią šioje vienintelėje musulmonų dominuojamoje šalies valstijoje. J.A.Jilani neigė šiuos kaltinimus.

Diplomatų išsiuntimas sukėlė naują įtampą Indijos ir Pakistano santykiuose. Pernai tarp šių šalių vos nekilo karas dėl Indijos kaltinimų, jog Pakistanas finansuoja, apginkluoja ir apmoko Kašmyro ekstremistus. Pakistanas neigia šiuos kaltinimus.

Vis dėlto kol kas nepanašu, kad šiuo metu, kai pasaulyje vyrauja įtampa dėl galimo karo Irake ir branduolinės krizės Šiaurės Korėjoje, dabartinis ginčas peraugs į karinę konfrontaciją.

Pernai abi šalys pradėjo išvesti savo kariuomenę iš jųdviejų pasienio, ties kuriuo vyko įtempta karinė konfrontacija.