Iš Minos slėnio, esančio už septynių kilometrų, maldininkai pėsčiomis, autobusais ir lengvaisiais automobiliais atvyksta į svarbiausią piligrimystės vietą.

Vyrai baltais drabužiais be jokios siūlės ir kukliai apsirengusios moterys artindamiesi prie Arafato kalno, kur Pranašas Muhammadas prieš 14 amžių pasakė savo paskutinį pamokslą, kartojo tradicinį hadžo šūksnį "Štai aš, Dieve, pasirengęs Tau tarnauti. Nėra kito dievo, išskyrus Dievą".

Stovėjimas ant Arafato kalno prieš pirmadienio saulėlydį bus hadžo kulminacija, ir tie piligrimai, kurie nesuspės čia atvykti laiku, turės pakartoti visą hadžą kuriais nors kitais metais.

Dieną piligrimai praleis melsdami Dievo atleidimo ir sėkmės. Daugelis taip pat melsis už taiką ir už tai, kad Irakas būtų apsaugotas ir laimėtų prieš Jungtines Valstijas.

Daug piligrimų keliauja tiesiai prie 70 m aukščio Arafato kalno, dar vadinamo Malonės kalnu, kur simboliškai atkartodami Pranašo Muhammado piligrimystę mels Dievo malonės.

Saudo Arabijos didysis muftijus, šeichas Abdul Azizas al-Sheikhas (Abdul Azizas Šeichas) per vidurdienio maldą pasakys pamokslą, kurio metu pagrindinį dėmesį tikriausiai skirs dabartinei padėčiai islamo pasaulyje.

Oficialiais duomenimis, iš užsienio dalyvauti hadže atvyko 1,431 mln. piligrimų, o dar 600 tūkst. - iš įvairių Saudo Arabijos vietų. Hadže taip pat dalyvauja maždaug 200 tūkst. Mekos gyventojų.