"Nemanau, kad prireiks daugiau keturių savaičių rasti pagrindą karo veiksmams pradėti", - sakė žurnalistams S.Berlusconi, atsakydamas į klausimą, ar per artimiausias savaites ar mėnesius gali būti pradėti karo veiksmai prieš Iraką dėl, kaip manoma, jo slepiamų masinio naikinimo ginklų.

"Mums reikia vos kelių dienų įsitikinti, ar Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) įvykdė tai, ko prašė Jungtinės Tautos", - pridūrė jis, kalbėdamas apie JT 1441-ąją rezoliuciją dėl Irako nusiginklavimo.

Savaitgalį JT ginkluotės inspektorių vadovai Hansas Blixas (Hansas Bliksas) ir Mohamedas ElBaradei (Mohamedas ElBaradėjus) lankysis Irake, o vasario 14 dieną pateiks savo ataskaitą JT Saugumo Tarybai.

Praėjusią savaitę taip pat su Britanijos ministru pirmininku Tony Blairu (Toniu Bleru) ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susitikęs S.Berlusconi pridūrė, kad tik nuo Irako lyderio priklausys, ar kils karas, ar bus išsaugota taika.

"Tik Saddamas (Husseinas (Sadamas Huseinas) gali užtikrinti, kad ginklai buvo sunaikinti ir nepateko į teroristų rankas. Tik tada, kai tai bus padaryta, Vakarai galės atsikvėpti ir išvengti karo, ko mes visi taip trokštame. Mes visi norime taikos", - sakė S.Berlusconi po susitikimo su Portugalijos ministru pirmininku Jose Manueliu Durao Barroso (Žozė Manueliu Duraunu Barozu).