Centro sąjungos (CS) atsakingosios sekretorės Rūtos Rutkelytės teigimu, per ir prieš rinkimus susikaupusi 160 tūkst. Lt partijos skola šiuo metu ištirpo iki 40 tūkst. Lt.

Šeštadienį vykusiame Centro sąjungos Vilniaus skyriaus suvažiavime ji vylėsi, kad trūkstamus pinigus galėtų "sumesti" buvę partijos vadovai - Romualdas Ozolas, Vidmantas Staniulis, Egidijus Bičkauskas ir Kęstutis Glaveckas. Tačiau, pasak R.Rutkelytės, padėti žadėjusių pirmų trijų buvusių partijos lyderių centristų susirinkime šeštadienį nebuvo matyti.

Valymas

Po pralaimėtų Seimo rinkimų įtaką šalies valdyme praradusią Centro sąjungą slegia ne tik skolos, bet ir artėjantis partijos gretų valymas. Naujasis sąjungos pirmininkas K.Glaveckas teigė, jog iš CS bus priversti pasitraukti partijai kenkę žmonės.

Anot CS vadovų, per praėjusius Seimo ir savivaldybių rinkimus kai kurie rajoniniai Centro sąjungos skyriai dėl nesutarimų su Vilniumi ne tik nerėmė CS kandidatų, bet ir atvirai agitavo balsuoti prieš juos, dirbo konkurentams.

"Šalinsime visus, įskaitant vicemerus, priklausomai nuo jų veiksmų, - ambicingus planus dėstė CS pirmininkas. - Partijos narių skaičius sumažės, bet mums svarbiau - kokybė".

Pasak K.Glavecko, atsigavusi Centro sąjunga turi gerų perspektyvų laimėti daug vietų parlamente per 2004 metų rinkimus.

Pasiskundęs, jog centristai Seime dabar neturi didelės įtakos, o valdančiosios koalicijos partneriai liberalai ir socialliberalai ne visada jo klauso, CS pirmininkas optimistiškai įvertino galimybę po trejų metų susigrąžinti prarastus rinkėjus.

K.Glaveckas nesibaimina ir jungtinės Socialdemokratų partijos. Jo teigimu, kai kurios partijos vicepirmininko Vytenio Andriukaičio kalbos "kvepia XIX amžiaus socializmu", o tokios idėjos nepriimtinos šiuolaikinei Lietuvai.