Nors jau kartu nebegyvename, bet negalime ilgai išbūti vienas be kito ir nuolatos matomės, kas tik dar labiau skaudina. Draugo žmona be galo prieraiši ir laukia vyro, koks jis bebuvęs ir ką bepadaręs, taip pat žaidžia jausmais vaikui. Susilaukiu krūvos pažadų apie skyrybas bei sąmoningo nusiteikimo būti drauge, bet kaip ir suabejoju, ar mano draugas kada pasiryš šiam lemtingam žingsniui, jei iki šiol nepasiryžo?

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Ar neteko girdėti tokio posakio, jog „nesukursi savo laimės ant svetimo gyvenimo šukių”? Kartais senolių išmintis verta dėmesio, o ypatingai, kai eina kalba apie šeimą, įsikišimą į ją ir galvojimą, kad meilė viską nugali.

Kaip ten bebūtų ir ką jūsų draugas besakytų, tačiau šeima įpareigoja ne tik moteris, bet ir vyrus. Pastarieji, net ir nejausdami didelio džiaugsmo joje, ilgai delsia skirtis, griauti ir galutinai nutraukti santykius. Saugumas ir stabilumas, vedusio vyro įvaizdis yra gana svarbūs dalykai, kuriais žmonės nesišvaisto ir lengvai jų neatsisako. Juo labiau, kai tam yra palankios sąlygos: su tuo taikstosi ir žmona, ir draugė. Situaciją ne jūsų naudai dar labiau pastiprina sūnaus buvimas. Vyrams vaikai neretai yra svari priežastis, laikanti juos šeimoje.

Iš viso to galima daryti prielaidą, kad pažadai apie skyrybas nėra labai realūs. Gali būti, kad su jumis jis jaučiasi gerai, brangina leidžiamą kartu laiką, tačiau suvokdamas, jog gali turėti viską ir nepasižymėdamas didele pagarba žmonėms, jų jausmų sąskaita leidžia sau būti ir su žmona, ir su jumis. Tad jei jus kankina klausimas, ar šis žmogus kada pasiryš skirtis, tai jei jūs arba jo sutuoktinė nepakeis savo elgesio, ir jis nebus priverstas tikrai rinktis, tuomet tikimybė, kad draugas tam ryšis pats, maža.

Kita vertus, ar tikrai tikite, kad žmogus, kuriam ištikimybė šeimai, sunkumų įveikimas joje šiuo metu nėra vertybė, pakeis savo požiūrį, būdamas su jumis? Tai nereiškia, jog turėtumėte atsisakyti šio žmogaus, tačiau verta būti atvirai sau ir suvokti, ką renkatės.

Vaida

Rašykite: psichologui@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją