1. Kvėpuokite pilvu.
Stresas ir netinkama laikysena – tik pora priežasčių, kodėl kvėpuojame netaisyklingai. Kai kvėpuojate krūtine, įkvepiate labai nedaug oro. Kvėpavimas būna negilus. Kai kvėpuojate diafragma, įkvepiate pilnus plaučius.

Kvėpavimas pilvu – paprasčiausias būdas suteikti sau daugiau energijos bet kur ir bet kada. Minutę kvėpuokite giliai. Padėkite ranką ant pilvo ir įkvėpkite per nosį. Juskite, kaip kilojasi jūsų pilvas. Iškvėpkite per burną ir pajuskite, kaip ranka nusileidžia.

2. Vanduo kūnui būtinas, taigi pasistenkite gerti kuo daugiau vandens. Suvalgę dvi porcijas vandeningų vaisių ir daržovių suteiksite kūnui energijos, kurios jam reikia visą dieną.

Salieruose ir apelsinuose yra devyniasdešimt procentų vandens, taigi tai itin geras pasirinkimas. Vandenį galite paskaninti citrinos ar žaliosios citrinos skiltele.

3. Klausykitės greitos ritmingos muzikos. Klausantis greito tempo muzikos, jūsų širdies plakimas paspartės, kaip ir kvėpavimas bei kraujo apytaka. Gerbkite kaimynus – klausykitės muzikos per ausines.

4. Užkąskite. Rinkitės baltymus, pavyzdžiui, saują migdolų, ir angliavandenius, pavyzdžiui, bananą – taip suteiksite sau energijos, ypač po pietų, kai jos pritrūksta. Angliavandeniai su žemu glikeminiu indeksu lėtai išskiria gliukozę į kraują, subalansuoja jūsų energijos lygį, taigi ilgiau jaučiatės sotūs.

5. Judėkite. Sėdėjimas visą dieną gali išderinti kūną, ypač tai gali atsiliepti pečiams ir nugarai. Sėdint statiškai kenčia nugara, kaklas, pečiai. Atsistojus paspartėja kraujotaka, kūnas tarsi prabunda.

Išbandykite paprastą pratimą. Atsistokite, kojos klubų plotyje, pakelkite rankas virš galvos įsivaizduodami, kad kažkas traukia jus už rankų. Pabūkite taip išsitempę trisdešimt sekundžių ir žinoma, nepamirškite kvėpuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją