Keturioms porcijoms reikės:


750 g Pekino kopūstų,
1 saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
3 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
250 ml daržovių sultinio,
100 g raudonųjų lęšių,
2 valg. šaukštų moliūgų sėklų,
žiupsnelio peletrūno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų sojų padažo,
1 arb. šaukštelio čili pastos.

Raudonuosius lęšius pamerkti ir palaikyti per naktį.

Pekino kopūsto gūžę perpjauti pusiau ir pašalinti kietąją dalį. Po to kopūstą nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Papriką nuplauti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Svogūną ir česnaką nulupti, svogūną smulkiai supjaustyti.

Didelėje keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti svogūną. Suberti paprikos juosteles ir lengvai apskrudinti. Česnaką sutrinti rankiniu presu ir suberti į daržoves keptuvėje. Supilti daržovių sultinį, užvirinti ir truputėlį patroškinti. Suberti lęšius ir Pekino kopūstus, sumaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies 5 minutes.

Moliūgo sėklas apkepinti keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi be riebalų. Žalumynus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Moliūgų sėklas ir žalumynus sumaišyti su ragu, pagardinti druska, pipirais, sojų padažu ir aštriųjų pipirų pasta.

Ryžių garnyras

Puode su storomis sienelėmis įkaitinti 1 valg. šaukštą augalinio aliejaus. Jame apkepinti 1 smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti 200 g ryžių, pastoviai maišant, lengvai pakepinti ir užpilti 400 ml karšto vandens arba sultinio. Pasūdyti ir virti, kol ryžiai sugers visą skystį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją