Pasibaigus Vyriausybės posėdžiui premjeras G. Kirkilas žurnalistams pareiškė nematąs kitų šaltinių kelti mokytojų algas, išskyrus Nacionalinio stadiono statybai numatytas lėšas iš Privatizavimo fondo.

„Kitokių rezervų valstybėje šiuo metu nėra, todėl grėsmė (neskirti lėšų Nacionaliniam stadionui - ELTA), aišku yra. Diskusijoje Seime buvo pasakyta, kad taip yra žlugdomi šitie investiciniai projektai“, - sakė G. Kirkilas.

Seimas, nepaisant Vyriausybės opozicijos, šią savaitę pasiūlė mokytojų algas šiais metais pakelti ketvirtadaliu. Premjeras trečiadienį davė suprasti, kad Vyriausybė parlamento valiai paklus.

Dėl susidariusios situacijos Socialdemokratų partijai vadovaujantis G. Kirkilas kaltina Vilniaus miesto valdžioje esančią partiją „Tvarka ir teisingumas“. Premjero teigimu, ši politinė jėga kurstė mokytojų streikus ir nesugebėjo paruošti tinkamo Nacionalinio stadiono statybos projekto, dėl ko iki šiol Vyriausybė ir neskyrė žadėtų pinigų.

Savivaldybė kreipėsi į teismą

Savo ruoštu Vilniaus miesto valdžia trečiadienį kreipėsi į teismą dėl Vyriausybės nesilaikomų įsipareigojimų finansuoti Nacionalinio stadiono statybas bei dėl to patiriamų nuostolių.

„Ieškinį teismui buvome paruošę dar praėjusį trečiadienį, bet, išgirdę, kad sprendimas bus po savaitės, nutarėme laukti. Kai paaiškėjo, kad stadiono klausimas neįtrauktas ir į šios dienos Vyriausybės darbotvarkę, kreipėmės į Vilniaus apygardos administracinį teismą su prašymu įpareigoti ministrų kabinetą priimti sprendimą ir nevilkinti statybų“, - DELFI teigė sostinės mero pavaduotojas „tvarkietis“ Evaldas Lementauskas.

Jo teigimu, partija „Tvarka ir teisingumas“ sveikina Vyriausybės pasiryžimą priimti mokytojams palankų sprendimą dėl jų atlyginimų didinimo, tačiau lėšų šiam tikslui ragina ieškoti valstybės biudžete, o ne stabdyti nacionalinės reikšmės objekto statybą.