Kaip teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime žiniasklaidai, aišku, kad čempionato atrankos varžyboms reikės keturių arenų, vienos – antrajam ratui ir vienos - finalinėms varžyboms. Pasitarime buvo kalbama, jog tapti ketvirtąja arena pogrupio kovoms realiausias galimybes turi Alytaus sporto rūmai, kurių rekonstrukcija kainuotų apie 30 mln. litų, už beveik 7 mln. litų ES lėšų šioje arenoje jau įvykdyti kai kurie darbai, nėra problemų ir dėl viešbučių.

Pasitarime Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių bei Panevėžio merai informavo apie daugiausia rūpesčių keliančius objektus. Dauguma atvejų tai - nebaigtos statyti arenos ir lėšų joms statyti ar pabaigti statybas stoka.

Šiuo metu arenos jau pastatytos Vilniuje ir Šiauliuose, statybos vyksta Panevėžyje, darbai pagal numatytą programą vyksta Klaipėdoje, daugiausia nerimo kelia Kaunas, nors būtent trečiadienį Kauno miesto taryba turi pritarti arenos investiciniam projektui ir detaliajam sklypo planui. O štai su lėšų statyboms stoka susiduria visų miestų savivaldybės, išskyrus Vilnių, Panevėžyje sunkiai sprendžiama viešbučių problema.

Darbo grupė taip pat konstatavo, kad ne tik Vilniaus, bet ir Kauno, Šiaulių bei Palangos oro uostai iki reikiamo laiko bus pasirengę priimti svečius.

Kitas posėdis turėtų vykti maždaug po mėnesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją