Kolonijos Vidaus tarnybos pareigūnai sulaikė ir apklausė S.M. draugę. Moteris prisipažino norėjusi savo draugą nudžiuginti brendžiu "pastiprinta" kava. Už mėginimą perduoti draudžiamų medžiagų (kavos su alkoholiniu gėrimu) Karolinai A. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Moteris buvo pristatyta į Marijampolės rajono apylinkės teismą. Už nustatytą pažeidimą (ATPK 191 str. 1 d.) Karolinai A. teisėjas skyrė 100 litų baudą. Brendžiu pagardinta kava grąžinta moteriai.

Už tyčinį kūno sužalojimą ir chuliganizmą pustrečių metų laisvės atėmimu nuteistas Žaslių (Kaišiadorių r.) gyventojas S.M. Marijampolės kolonijoje bausmę atlieka nuo praėjusių metų rugpjūčio.

Iš pradžių planuotas ilgalaikis (iki dviejų parų) pasimatymas su drauge kone paskutinę akimirką buvo pakeistas trumpalaikiu. Pirmuoju atveju su nuteistuoju susitinkančiai moteriai tenka dokumentais įrodyti, kad arba ji yra teisėta žmona, arba jiedu turi bendrų vaikų.

Kolonijos pareigūnai pasakojo, jog pasitaiko, kai su nuteistaisiais mėgina susitikti tam teisės neturinčios moterys. Kartais laisvėje likę nuteistojo bendrai siunčia jam "dovanų" prostitutę.

Lapkričio 14 d. Marijampolės kolonijos pareigūnai demaskavo moterį, kuri, pasinaudojusi kitos moters asmens dokumentais, bandė susitikti su vienu už vagystę čia bausmę atliekančiu nuteistuoju.

Nuteistajam 27 metų E.U. prašant tą dieną jam buvo skirtas ilgalaikis (vienai parai) pasimatymas su seserimi 29 metų D.M.

Į kolonijos siuntinių perdavimo, banderolių išdavimo ir pasimatymų suteikimo prižiūrėtojus kreipėsi moteris, kuri pateikė D.M. Lietuvos Respublikos pilietės pasą, taip pat santuokos bei gimimo liudijimus. Tačiau kolonijos Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnams kilo įtarimas, kad moteris bando naudotis ne savo pasu. Nuotrauka šiame dokumente buvo visiškai nepanaši į jį pateikusią moterį.

Pasą pateikusi moteris buvo nuvežta į Marijampolės rajono policijos komisariatą. Patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad į pasimatymą su E.U. atvyko ne D.M., o 31 metų panevėžietė Loreta P. Kolonijos pareigūnai įtaria, kad ji - prostitutė.

Suprantama, "pasimatyti" su nuteistuoju E.U. jai nepavyko. Surinkta medžiaga buvo perduota Panevėžio vyriausiajam policijos komisariatui.