„Mes labai neįdomūs, nes per ramiai gyvename ir esame užsikrėtę namisėdų liga“, – šypsojosi atlikėja.

Sunkiausiai priprato katė

Jau beveik pusę metų dainininkė Donalda Meiželytė su dukra Juta ir antrąja puse Andriumi Kurganovu gyvena naujuose namuose Lazdynų mikrorajone. Vos užsukę į svečius pasijuntame taip, tarsi žinoma moteris čia būtų įsikūrusi daugybę metų.

„Man taip gera čia, jaučiuosi lyg šiuose namuose gyvenčiau seniai, tik mano katei Žiurkei buvo sunku pratintis prie naujų namų“, – apie naują būstą prabilo Donalda ir pridūrė, kad nekreiptume dėmesio į nuolatinį jos augintinės kniaukimą, nes šiuo metu jai „morčius“. Tuo greitai įsitikinome patys.

Dukros kambarys didesnis už mamos

67,5 kvadratinių metrų bute Donalda Meiželytė gyvena nuo praėjusių metų liepos. Iki tol ji penkerius metus buvo įsikūrusi kitoje gatvės pusėje, vieno kambario bute, kuriame, ko gero, būtų ir toliau gyvenusi, jei ne noras, kad dukra Juta turėtų savo kambarį.

Kaip tik tą dieną, kai lankėmės Donaldos namuose, Juta užsidariusi savo kambaryje su keliomis draugėmis šventė 11-ąjį gimtadienį. Bet jokių šventimo garsų taip ir neišgirdome: „Jos tyliai žaidžia: viena sugalvoja kokią nors užduotį, o geriausiai ją atlikusi gauna prizą.“

Donalda prasitarė, kad dukros kambarys didesnis už jos su Andriumi: „Juta turi didelį balkoną, į kurį mūsų neįsileidžia“.

Galėtų konsultuoti naujakurius

Naująjį būstą Donalda rengė metus. Jo apdaila ir įrengimas kainavo 125 tūkstančius litų. Moteris nesivaikė naujausių interjero madų, tik norėjo, kad būtų jauku. Visą procesą prižiūrėjo pati.

„Stengdavausi su statybininkais viską išsiaiškinti iš anksto, kad vėliau nereikėtų ko nors perdaryti. Man buvo labai svarbu, ar bus įrengta normali garso izoliacija, kad po to nereikėtų sienų griauti. Buvau sau pasižadėjusi, kad kraustysiuosi čia gyventi tik tuomet, kai net menkiausios smulkmenos bus baigtos.

Iš senų baldų atsivežiau tik du fotelius, kad katė turėtų kur pagaląsti nagus“, – neseniai patirtais būsto įrengimo įspūdžiais dalijosi Donalda, kuri dabar galėtų konsultuoti ir savo draugus, neseniai nusipirkusius naujus butus.

Atsipalaiduoja sūkurinėje vonioje

Pasiteiravome, kiek Donaldai kainavo svajonių butas? „Viską sudėjus, būtų 365 tūkstančiai litų. Bet dabar jis kainuotų gerokai brangiau“, – kalbėjo dainininkė ir šypsodamasi pridūrė, kad džiaugiasi, jog bankui liko atiduoti „tik“ 312 tūkstančių. Prakalbus apie pinigus, Donalda neslėpė, kad paskolą už naują būstą bankui grąžina ji, o už maistą ir visus buitinius reikalus moka jos gyvenimo draugas Andrius.

Beveik visą pokalbį jis praleido įsitaisęs mėgstamiausioje savo vietoje prieš televizorių – nuo salono stikline pertvara atskirtame miegamajame, ir itin vengė fotoobjektyvo.

Paklausta, kuri vieta naujuose namuose jai labiausiai patinka, Donalda atsakė: „Kiekvienu atveju tas jaukusis kampelis būna skirtingose vietose. Rytais, kai šviečia saulė, mėgstu su kavos puodeliu ir knyga sėdėti lodžijoje. Bet patinka ten ilsėtis ir grįžus po koncertų, tada sėdžiu ir ramiai stebiu pasaulį iš penkto aukšto. Tikriausiai jau senatvė atėjo“, – šypsosi Donalda.

Ir netrukus pakviečia į dar vieną pamėgtą namų kampelį – vonios kambarį, kuriame puikuojasi prabangi sūkurinė vonia ir ne prastesnė dušo kabina, įrengta ir šviesos muzika. Visi šie malonumai buto šeimininkams kainavo 11,5 tūkstančio litų.

„Kai reikia atsigauti po audringo vakarėlio, geriausiai padeda sūkurinė vonia ir taurė vyno“, – šypsojosi dainininkė.

Turbūt daug draugių norėtų pasimėgauti šiuo malonumu?

„Aš nieko ten neįsileidžiu, todėl ir draugių neturiu“, – šmaikštavo Donalda.

Įkurtuvės - per gimtadienį

Donalda nesamdo namų tvarkytojos, o tvarkosi pati, nes jai gaila pinigų ir gėda namų ruošos rūpesčius užkrauti svetimam žmogui.

„Nors „vakaruškų“ savo namuose stengiuosi nerengti, bet sąžiningai tvarkausi kiekvieną dieną. Nuo pirmos įsikūrimo dienos apeinu butą su dulkių siurbliu ir skudurėliu“, – gyrėsi moteris.

Prakalbus apie įkurtuves, paaiškėjo, kad jos buvo gana kuklios.

„Įkurtuves surengiau rugpjūčio 7-ąją, per savo gimtadienį. Visi svečiai išsiskirstė gana greitai, nes prieš tai daugelis iš jų audringai šventė Ingos Valinskienės koncerte“, – pasakojo dainininkė.

„Esame niekam neįdomūs“

Klausiame, ar Donalda jau suplanavo kelionę į Kubą, kurią laimėjo televiziniame projekte „Klasė“?

„Dar ne, vis pasvajoju, kad ten galėtų važiuoti ir kiti dalyviai, būtų daug smagiau, juk „Klasėje“ mokėmės visi.“

Ar laimėta kelionė vienintelė naujiena Donaldos gyvenime?

„Turiu jus nuliūdinti, bet taip. Su Andriumi labai tyliai, ramiai ir gražiai gyvename, todėl esame niekam neįdomūs. Kol kas nei vestuvių, nei skyrybų, nei vaikų neplanuojame. Tiesiog mėgaujamės patogiu gyvenimu“, – paaiškino Donalda Meiželytė.