Sprendžiant iš žaizdų, į auką buvo šauta iš šratais užtaisomo revolverio, parduodamo ginklų parduotuvėse be specialaus leidimo. Sužeistasis tapo grupės jaunuolių taikiniu po to, kai pabandė pasikalbėti su įtariamuoju, pažeminusiu jo dukrą. Užpuolikų galėjo būti iki dvidešimties.

Incidentas, dėl kurio įvyko jaunuolių ir vyriškio konfliktas, įvyko dieną, kai šunį pavedžiojusi mergina priartėjo prie savo namo laiptinės. Prie septyniolikmetės privažiavo automobilis, kuriame sėdėjo jos bendramokslės iš „Vyturio“ vidurinės mokyklos draugas su bendrais. Merginai pagrasinta „paleisti žarnas“, ji demonstratyviai apspjauta. Mergina neslepia turėjusi mokykloje konfliktą su minėta bendramoksle iš kitos vienuoliktos klasės.

Papasakojus apie incidentą namiškiams, pavyko išsiaiškinti vieno iš vaikinų, pastojusių septyniolikmetei kelią į namus, asmenybę. Merginos tėvas jam paskambino ir pakvietė pokalbiui. Įtariamasis atvyko ne vienas. Teigiama, kad jo palaikymo komandą sudarė septyni automobiliai.

Šis pokalbis, į kurį septyniolikmetės tėvas ėjo lydimas žmonos, turėjo įvykti kieme. Pirminiais duomenimis, į vyriškį pulta šaudyti šiam dar nespėjus tarti nė žodžio. Užpuolikų nesustabdė ir aukos kaimynai, išdrįsę išbėgti į laiptinę pasigirdus šūviams. Yra liudytojų, mačiusių chuliganų rankose metalinius strypus. Kai jie galų gale nuvažiavo išgirdę, kad iškviesta policija, laiptinėje rastas ir peilis.

Įvykio sukrėsti daugiabučio gyventojai „Kauno dienai“ pasakojo, kad šūviai jų laiptinėje aidėjo ir prieš kelias savaites. Tada prie savo buto durų buvo užpultas vienas pirmojo aukšto gyventojas. Jo užpuolikai dar nesulaikyti. Penktadienį policija dar neturėjo kuo pasigirti ir dėl tiriamo ketvirtadienio vakaro išpuolio.