Dėl greičiausiųjų titulo Aeroparke varžėsi 29 dalyviai – 25 automobiliai ir 4 motociklai iš Lietuvos.

Pagrindinį 2 tūkst. litų prizą už greičiausiai vairuojamą automobilį išsivežė "Porsche 930" vairavęs Egidijus Bulotas, o greičiausiai motociklą vairavęs Šarūnas Pladas su "Suzuki", gavo 1 tūkst. litų prizą.

Greitis buvo matuojamas specialiai tam sukurta įranga – trasos greitėjimo pabaigoje kas 10 metrų buvo išdėstytos 3 poros daviklių. Transporto priemonės judėjimo laiką tarp daviklių fiksuodavo kompiuteris, kuris, įvertinęs 10 metrų atstumą, apskaičiuodavo greitį.

Rezultatai buvo įdomūs dar ir tuo, kad automobilio spidometro parodymai važiuojant dideliu greičiu, skiriasi nuo realaus kompiuteriu fiksuojamo greičio.

Apie užregistruotus rekordus agentūrai "Factum" praneš renginį organizavusio Klaipėdos sporto klubo VšĮ „Degantys ratai“ atstovai.

Saulėtame gražaus rudens savaitgalio renginyje apsilankė per 7 tūkst. žiūrovų, nepabūgusių žvarbaus šiaurės vėjo.

Greičio šou, kurio šūkis yra „Būk greitas trasoje, bet saugus kelyje“ yra vienas iš serijos šou renginių, kuriuos „Degantys ratai“ planuoja organizuoti Aeroparke.

Organizuojamais renginiais stengiamasi visuomeniškai prisidėti prie šiuo metu vykdomos akcijos „Stop karui keliuose“. Pagrindinė idėja yra sudominti greičio mėgėjus greitai važinėti ne keliuose, o specialiai tam skirtose trasose.

Aeroparkas yra didžiausia Lietuvoje mėgėjiško technikos sporto bazė, kuri ateityje funkcionuos, kaip pramogų, komercijos ir logistikos centras.

Renginio koordinatorius Andrius Tiknius džiaugiasi, kad renginys įvyko be didesnių nesklandumų: „Mėgėjiško automobilių sporto renginiai, tokie, kaip dragas, driftas ar greičio šou savo masiškumu ir žiūrovų gausa nustebino jau ne pirmą kartą.

Kitais metais toliau planuojame rengti greičio varžybas ir šou. Išsivystė ir nauja idėja - Aeroparke surengti renginį, kurio metu bus galima įsivertinti savo automobilio greitį greičio matavimo aparatūra.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją