Į pirmąjį dešimtuką pateko Sonia Gandhi, Indijos nacionalinio kongreso partijos vadovė ir buvusio Indijos ministro pirmininko Rajeevo Gandhi našlė. Ji kilusi iš Italijos, tačiau laiko save visiškai priklausančia Indijai.

Forbes pažymi, kad jos dėka į Indijos prezidento postą išrinkta moteris – Pratibha Patil. Nors Indijos prezidento postas yra labiau dekoratyvinio pobūdžio, moters paskyrimas į jį turi simbolinę reikšmę. Pati Sonya Gandhi nesiekia vyriausybės postų, savo laiku ji atidavė teisę kovoti dėl ministro pirmininko posto dabartiniam vyriausybės vadovui Manmohanui Singhui.

Likusios dešimtuko vietos atiteko verslo pasaulio atstovėms: anglei Cynthijai Carroll, kuri yra bendrovės „AngloAmerican“ vadovė (7-oji vieta), amerikietei Patricijai A. Woertz, kompanijos „Archer Daniels Midland“ bendrapirmininkei (8-oji vieta) ir dar dviem amerikietėms – „Kraft Foods“ kompanijos generalinei direktorei ir pirmininkei Irene‘ai Rosenfeld (9-oji vieta) ir Patricijai Russo, kuri vadovauja bendrovei „Alcatel Lucent“ (10-oji vieta).

Beveik pusė į sąrašą patekusių moterų – amerikietės. Yra ne tik verslininkių, bet ir politikių. Pvz., Hillary Clinton, buvusio JAV prezidento Billo Clintono žmona ir pagrindinė demokratų pretendentė į prezidento postą, yra 25-ojoje vietoje. Ją aplenkė Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Bader Ginsburg, užėmusi 20-ąją vietą. 24-ojoje vietoje atsidūrė „Microsoft“ įkūrėjo žmona Melinda Gates, o 21-ąją vietą užėmė juodaodė laidų vedėja Oprah Winfrey. JAV atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi atsidūrė 26-ojoje vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją