Po rungtynių vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas nesėkmės priežasčių toli neieškojo.

„Sunku tikėtis laimėti, kai per rungtynes padarai 22 klaidas ir dar gauni tris technines pražangas. Manau, kad žaisdami su tokio lygio varžovais, negalime klysti daugiau nei 10 kartų. Ir, aišku, reikia valdyti emocijas – tam išnaudojame per daug energijos ir dar turime labai brangiai sumokėti. Po rungtynių rūbinėje su žaidėjais sutarėme, kad daugiau tokių dalykų negalime sau leisti, jei norime kažką laimėti“, - Lietuvos krepšinio federacijai teigė Lietuvos komandos treneris.

„Tačiau net ir su tokiais minusais, mes šiandien vis tiek turėjome šansą laimėti. Viskas klostėsi lyg ir neblogai, tačiau vienu momentu vėl patekome į duobę. Gal žaidėjus išmušė iš vėžių tos techninės pražangos, tačiau tai nieko nekeičia. Galiu tik pastebėti vieną teigiamą dalyką – skirtingai nei ankstesnėse rungtynėse (su ispanais) šiandien kovojome iki pabaigos. Komanda nesulūžo“, - sakė R.Butautas.

Paklaustas, ar mažesnis praleistų taškų skaičius negu per abejas rungtynes Ispanijoje yra gerėjančios gynybos ženklas, treneris pritarė šiai minčiai tik iš dalies.

„Kol kas sunku vienareikšmiškai pasakyti. Nes prieš graikus reikia gintis kitaip nei žaidžiant prieš Ispanijos rinktinę. Tačiau manau, kad gynybinės schemos pradeda veikti. Reikia tik geriau atšlifuoti atskirus momentus. Per dažnai praleidžiame taškus paskutinėmis kėlinių sekundėmis, vos tik įgyjame persvarą, kažkaip sustojame, tarsi atsipalaiduojame, nors dar nieko nepasiekėme“, - gynybos spragas aiškino strategas.

Antras "Akropolio taurės" turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė su Slovėnijos komanda žais antradienį, 19 val.

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją