DELFI skaitytojų nuomone, tinkamiausias pavadinimas naujai E.Kusturicos juostai – „Pažadėk man!“. Už šį pavadinimą balsavo beveik 1500 respondentų.

Nuo lapkričio 2 d. Lietuvos kino teatrus pasieks septintasis bosnių kilmės režisieriaus filmas „Pažadėk man!“.

Dukart „Auksinės palmės šakelės“ laureatas Emiras Kusturica šiame filme siūlo žiūrovams kartu pakeliauti iš kaimo į miestą.

Kaimelyje ant kalvos gyvena tik trys žmonės - energingas senelis (akt. Aleksandaras Berčekas), jo 12-metis anūkas Tsanė (akt. Urošas Milovanovičius) ir asmeninė mokytoja Bosa (akt. Ljiljana Blagojevič) su labai dideliais papais. Išradingumu garsėjantis senelis namuose ir kieme prikaišiojo technologinių prietaisų, kurie padeda originaliai pažadinti aptingusį Tsanę, apsaugoti teritoriją nuo nepageidaujamų svečių ir pro rakto skylutę apžiūrėti vienintelės kaimynės privalumus.

Staiga pajutęs giltinės alsavimą, senelis sufomuluoja 3 svarbias užduotis anūkui, kuriam teks pirmą kartą gyvenime apleisti kaimą ir keliauti į artimiausią miestą. Ten guvus berniokas turės pasikliauti likimu ir privalės įvykdyti pasižadėjimą seneliui:

1. parduoti mylimiausią karvutę Cvetką;

2. nusipirkti turguje parduodamą šv. Nikolo ikoną;

3. susirasti būsimąją žmoną.

Vos įžengęs į miesto teritoriją, Tsanė įsitikina, kad nebus taip lengva šiuos gražius norus paversti realybe. Čia jau galioja visiškai kitokios taisyklės ir išgalvoti korupciniai įstatymai, kuriuos diktuoja vietinės mafijos bosas Bajo (akt. Miki Manojlovičius). Neapsakomai godus spekuliantas su kvailų sėbrų būriu planuoja grandiozines statybas, kurias sėkmingai užbaigus Serbijoje turėtų iškilti Pasaulinio prekybos centro dangoraižiai.

Bet prieš pabučiuodamas George'ui W. Bushui į užpakalį, susireikšminęs ir pasipūtęs gangsteris nori užsikalti kuo daugiau nešvarių pinigų. Jaunajam kaimiečiui Tsanei tiesiog nepasisekė, kad jis atsidūrė nepraustaburnio niekšo nelegalių machinacijų centre. Iš pradžių Bajo už virvučių tampomi smogikai pasibrobia Cvetką, o kiek vėliau išstato į prekybą žaviąją merginą Jasną (akt. Marija Petronijevič), kurią kaip tik nusižiūrėjo pirmojo hormonų uragano paveiktas Tsanė.

Vienas pats jis neturėtų jokių šansų pasipriešinti nelabiesiems mafijozams, bet netikėtą pagalbą pasiūlo lyg pilypai iš kanapių išlindę senelio bičiulio Trifuno anūkai pagrandukai Topuzas (akt. Stiboras Kusturica) ir Runjo (akt. Vladanas Milojevičius). Trys drąsuoliai šaunuoliai ryžtasi mesti iššūkį Martino Scorsese filmų prisižiūrėjusiems miestelio gansteriams, susigrąžinti karvę, sunaikinti viešnamį ir išgelbėti seksualiąją Jasną.

60-ojo Kanų festivalio konkursinėje programoje dalyvavęs ir 29-ąjų Maskvos tarptautinį kino festivalį atidaręs smagi ir ironiška „Pažadėk man!“ - Emiro Kusturicos ("Morčius arba katytė balta, o katinas juodas", "Gyvenimas - tai stebuklas", "Pogrindis") kino terapijos vaistas, užtikrinantis gerą nuotaiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją