Šiose daržovėse gausu aminorūgščių ir naudingų organizmui C, B ir PP grupės vitaminų. Bulvėse esančius baltymus žmogaus organizmas gana lengvai įsisavina, o kad jie nesuirtų, virti ar kepti bulves rekomenduojama su lupenomis.

Savaitraštyje teigiama, kad nuo seno liaudies medicina rekomenduoja vartoti žalių bulvių sultis. Jos gerai išvalo visą organizmą, tinka užkietėjus viduriams, esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opai, nes slopina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gydo skrandžio uždegimą.

Kenčiant nuo aukšto kraujospūdžio, patariama valgyti su lupenomis keptas bulves.

Tarkuotų bulvių tyrė mažina temperatūrą bei gydo hemorojinius mazgus.

Sergant tuberkulioze, geriamos bulvių sultys, o bulvių sulčių kompresai padeda įgėlus uodui ar bitei.

"Bulvių kaukės gaivina veido odą, pašalina nuovargio žymes", - rašoma plačiam visuomenės ratui skirtame savaitraštyje "Sveikatos ABC".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją