"Al-Jazeera" sakė, kad šią vaizdajuostę parengė "Al-Sahab", žiniasklaidos grupė, sukūrusi kitas vaizdajuostes apie "al-Qaeda", tačiau neinformavo, kada ji buvo nufilmuota ir iš kur jie ją gavo.

"Dieve, išvaduok šeichą Omarą Abdurrahmaną Amerikoje, mūsų ulemą (islamo teologą ir teisininką) Arabijos pusiasalyje ir kitose šalyse... šeichą Saeedą bin Zuairą ir jo brolį iš kalėjimų dviejų Šventųjų mečečių žemėje (Saudo Arabijoje), ir musulmonų jaunimą visur kur pasaulyje", - sakė O.bin Ladenas.

S.bin Zuairas, Rijado mečetės imamas, maldos vadovas, prieš septynerius metus buvo įkalintas Saudo Arabijos sostinėje už ekstremistines pažiūras.

Egipto dvasininkas O.Abdurrahmanas atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę Jungtinėse Valstijose už prisidėjimą prie 1993 metais įvykdyto išpuolio prieš Pasaulio prekybos centrą ir sąmokslą susprogdinti kitus įžymius Niujorko pastatus.

Juosta buvo parodyta pirmųjų rugsėjo 11-osios savižudžių išpuolių prieš Pasaulio prekybos centro dangoraižius ir Pentagoną išvakarėse.

Pirmadienį parodytoje šios vaizdajuostės ištraukoje buvo girdėti, kaip O.bin Ladenas už kadro giria lėktuvų pagrobėjus, kurie keleiviniais laineriais taranavo Pasaulio prekybos centrą Niujorke ir Pentagoną Vašingtone.

Atakas pavadinęs "reidais Niujorke ir Vašingtone", O.bin Ladenas gyrė "vyrus, kurie pakeitė istoriją ir apvalė (arabiškąją ir islamiškąją) tautą nuo klastingų tironų ir jų pavaldinių purvo".

Pasak "al Jazeera", šią vaizdajuostę "al Qaeda" įrašiusi pirmosioms rugsėjo 11-osios atakų metinėms paminėti.

Tačiau Dohoje įsikūrusi "al Jazeera" nieko neminėjo apie galimą O.bin Ladeno buvimo vietą. Apie "al Qaeda" lyderio likimą intensyviai spėliojama jau keli mėnesiai.