Tyrimai parodė, jog kasdien valgant jogurtus su gyvosiomis kultūromis, organizme daugėja “gerųjų” bakterijų, stiprinančių organizmo imunitetą ir gerinančių visų jo sistemų veiklą. Be to, jogurtas bene didžiausias baltymų, kalcio, kalio ir magnio šaltinis.

Kalcis - vienas svarbiausių mineralų, be kurio organizmas negali normaliai funkcionuoti. Kadangi organizmas pats kalcio negali pasigaminti, jo reikia gauti su maistu arba papildomai vartoti šio mineralo preparatų. Kalcis reikalingas kaulams ir dantims, būtinas širdies, inkstų bei kvėpavimo sistemos veiklos darnai.

Baltymai - gyvybės šaltinis ir pagrindinė organizmo ląstelių bei audinių medžiaga.

Jogurtas gaunamas tam tikromis bakterijų kultūromis rauginant pasterizuotą pieną. Pasak gydytojų dietologų, sudėtyje turintis gyvųjų kultūrų (Lactobacillus bulgaricus ir Streptococcus thermophilicus) jogurtas gali sumažinti

nitritų kiekį žmogaus organizme.

Verta prisiminti:

“gyvi” jogurtai tinka žmonėms, kurių organizmas netoleruoja laktozės,

tokio jogurto sudėtyje yra mineralinių medžiagų: kalio, kalcio,

jogurtas palengvina geležies pasisavinimą virškinimo trakte.

Ar žinote, kad:

varginant nemaloniems pojūčiams žarnyne, jogurtas su aktyviosiomis bakterijų kultūromis normalizuoja žarnyno veiklą ir panaikina nemalonius pojūčius,

vaikams neverta duoti lieso jogurto, skirto norintiems suliesėti - augančiam organizmui geriausi su natūraliais vaisių gabalėliais jogurtai,

naudojamas kaip kaukė veidui jogurtas drėkina ir valo odą,

atlikę daugybę tyrimų, japonų mokslininkai konstatavo, jog natūralus becukris jogurtas - puiki priemonė nuo nemalonaus burnos kvapo, taip pat jis stabdo dantų akmenų atsiradimą, apsaugo nuo dantenų ligų,

jogurtas stiprina imunitetą peršalimo ligoms, stabdo puvimo procesus žarnyne, pusantro karto geriau nei pienas aprūpina organizmą kalciu,

kasdien suvartojant po 2 indelius jogurto, po metų gama interferono, saugančio organizmą nuo infekcijų, kraujyje padaugėja iki 500 proc.,

jogurto reikėtų valgyti persirgus infekcinėmis ligomis ir po antibiotikų vartojimo.