politikus Seimo nariai gavo vardinius pakvietimus į Tarpreliginės ir tarptautinės federacijos už taiką pasaulyje organizuojamą konferenciją "Taikos kultūros kūrimas: visuotinės vertybės ir tarnavimas visuomenėje".

Federacijos rengiama konferencija, pasak kvietimų autorių, vyks kitą savaitgalį "Lietuvos" viešbutyje.

Tame pačiame viešbutyje siūloma nakvynė visiems iš kitų miestų į Vilnių atvyksiantiems svečiams. Renginio organizatoriai jiems žada apmokėti visas kelionės išlaidas.

Konferencijoje, kaip pranešama kvietime, dalyvaus užsienio šalių bei Lietuvos politikai, dvasininkai, mokslininkai ir jaunimo organizacijų atstovai. Tačiau konferencijos programoje nenurodoma nė vieno pranešėjo ar garbingo svečio pavardė.

Kaip vietiniai renginio organizatoriai kvietime įrašyti Aistis Vaicekauskas ir Danguolė Žukaitė, tačiau paskambinus nurodytu telefono numeriu į federacijos būstinę Vilniuje niekas neatsiliepė.

Kvietime užsimenama, kad 1999 m. liepą įkurtos federacijos steigėjas - vadinamosios Susivienijimo bažnyčios dvasinis lyderis Sun Myung Moonas.

Teisingumo ministerijos Religinių bendruomenių registrų skyrius LŽ pranešė, jog ministerija Lietuvoje nėra įregistravusi Susivienijimo bažnyčios.

Kaip religinė bendruomenė ji buvo registruota tik Vyriausybėje.