Kartu su S.Geda Frankfurto knygų mugės atidaryme dalyvaus Vokietijos kancleris Gerhardas Schröderis, Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus ir Vokietijos leidėjų ir knygų prekiautojų asociacijos prezidentas Dieteris Schormannas. Šiemet Frankfurto knygų mugė vyks spalio 9-14 dienomis.

"Frankfurto knygų mugės atidaryme kalbą sakysiantis Sigitas Geda vertinamas kaip vienas įdomiausių tarptautinio pripažinimo sulaukusių lietuvių poetų. Jo originalios mintys ir netikėtas požiūris į reiškinius, išsakytas greta politikų minčių, turėtų būti itin įdomus mugės atidarymo svečiams. S.Gedą pakvietėme pasakyti kalbą atidaryme tikėdamiesi pristatyti savitą ir įdomų lietuvių autorių, kurį labai gerai iš kūrinių jau pažįsta Vokietijos skaitytojai", - sakė Lietuvos pasirengimo Frankfurto knygų mugei Koordinacinės komisijos pirmininkė, kultūros viceministrė Ina Marčiulionytė.

Lietuvos paviljono atidaryme gros garsūs Lietuvos džiazo muzikantai V.Ganelinas, V.Tarasovas ir V.Čekasinas. Lietuva, Frankfurto knygų mugėje dalyvaujanti svečio teisėmis, surengs literatūrinių renginių, kuriuose dalyvaus 30 lietuvių autorių. Literatūros skaitymuose, diskusijose ir knygų pristatymuose Forume, Lietuvos leidėjų stende 5-je salėje, taip pat Frankfurte ir kituose Vokietijos miestuose dalyvaus Jurga Ivanauskaitė, Jurgis Kunčinas, Tomas Venclova, Jonas Mekas ir kiti lietuvių autoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją