Po smūgio į medį trečiadienio rytą iš sumaitotos transporto priemonės ištrauktas prispaustas 1951 metų gimimo vairuotojas gydomas ligoninėje.

„Kol kas žinau tiek, kad nuo 2006 metų gegužės pas mus dirbantis vairuotojas savavališkai pasiėmė autobusą ir pridarė didelių bėdų. Šiandien jis net neturėjo dirbti“, - pasakojo R.Žeimys.

Pirminiais duomenimis, važiuodamas nuo Tauralaukio, 55 metų vyras paėmė 2 taip pat neblaivius keleivius. „Nežinau, ką jis ten darė, tačiau per naktinį pasivažinėjimą, man atrodo, daugiau kliuvo pačiam vairuotojui“, - sakė autobusų parko vadovas.

Apie įvykį bendrovės direktorius sužinojo po 5 valandos ryto, į darbą atėjus darbuotojui, kuris pasigedo naktį paimto autobuso.

Sudaužytas „Neoplanas“ vežiojo 9,3,7 ir 14 maršrutų keleivius, tačiau, pasak liudininkų, ankstų trečiadienio rytą buvo rastas šalia Mokyklos ir Verpėjų gatvių, pravažiavęs tiltą, kirtęs abi eismo juostas ir nuvertęs medį.

„Mūsų istorijoje tai pirmas atvejis, kad vairuotojas savavališkai naktį pasiimtų autobusą iš aikštelės, nors minėtas vairuotojas nebuvo geras darbuotojas, turėjo drausminių nuobaudų“, - pripažino R.Žeimys.

Važiavo į miesto centrą

Apie sudaužytą autobusą ir sužalotus žmones policiją pranešimą gavo 4.15 val. Kaip DELFI informavo Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla, vairuotojas išvežtas į Klaipėdos universitetinės ligoninės reanimaciją.

Vienam naktinio pasivažinėjimo dalyviui sumušti šonkauliai ir blauzda, kitam – sumušta koja. Abu keleiviai gydosi ambulatoriškai.

„Mokyklos gatvė, kuria vairuotojas važiavo nuo geležinkelio stoties pusės į centrinę miesto dalį, yra perskirta žaliąja zona. Kirtęs savo eismo juostą, žaliąją zoną, autobusas nuskynė porą ženklų, pervažiavo visą priešingos krypties eismo juostą, išvažiavo į šalia gatvės esančią pievą ir rėžėsi į medžius. Autobusas susiplakė į armoniką, langai išdužo, ratai ir važiuoklė išklibo į visas puses. Tik su kranu tą autobusą tegalėjo nutempti“, - pasakojo A.Strumyla.

Laimei, visa tai vyko po 4 valandos ryto, kai gatvėse labai mažai mašinų. Kol kas policija negavo pranešimų, kad autobusas būtų kliudęs kitus automobilius ar žmones.

Kol kas neaišku, kuo ši istorija baigsis pačiam jos kaltininkui. Kadangi daugiau rimtai nukentėjusių nėra, dėl įvykio gali būti nepradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau jau dabar aišku, kad vairuotojas pridarė nemažai žalos miestui.

Pasak A.Strumylos, išvartyti medžiai, stulpai, kaip su plūgu išarta pieva, tad autobusų parko darbuotojui gali tekti už tai atsakyti.

„Daug priklausys nuo to, ar jis blaivus, ar neblaivus. Medikai paims kraujo ir nustatys girtumą, nes sužalotas žmogus iš karto buvo vežamas į gydymo įstaigą“, - sakė Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovas.