Dėl nesumokėtos 2,8 mln. litų skolos už LRT programų transliavimo paslaugas Lietuvos radijo ir televizijos centras (RTC) taip pat yra paruošęs dokumentus LRT sąskaitų areštui.

"Vyriausybės kanclerio Roberto Dargio raštą Teisingumo ministerijai ir RTC generaliniam direktoriui Algirdui Vydmontui dėl LRT sąskaitų arešto suspendavimo RTC vadovas laiko niekiniu", teigiama V. Žuko pranešime.

V. Žukas taip pat gavo Vilniaus realizavimo tarnybos viršininko raštą, kuriame pranešama, kad nuo gruodžio 4 dienos 10 val. LRT įrenginiai turi būtų paruošti elektros atjungimui nuo elektros tinklo. LRT skolinga energetikams 38 tūkst. litų.

Milijoninių skolų kamuojamos LRT sąskaitos vieną kartą dėl skolų jau buvo areštuotos, tačiau, įsikišus Vyriausybei, buvo sudarytas skolų gražinimo grafikas ir sąskaitų areštas buvo nutrauktas.

LRT ne kartą kreipėsi į Vyriausybę ir į Seimą, prašydama papildomų lėšų įsiskolinimams padengti, tačiau Vyriausybė siūlė mažinti darbuotojų skaičių, efektyviau naudoti turimus resursus.

Šiuo metu LRT įsiskolinimai siekia 15 mln. litų.