Tuo metu paaiškėjo naujų faktų apie
prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės: taksi firma „Mersera“, kurios mikroautobusuose, kaip įtariama, buvo prekiaujama rinkėjų balsais, priklauso kitam socialliberalų kandidatui Rolandui Zujevui.

„Kažkas tiesiog išsikvietė taksi. Tai provokacija. Aš įtariu, kas tai padarė, bet paskelbsiu tik po rinkimų“, - DELFI sakė R. Zujevas, paklaustas, kaip jo kompanijos automobiliai atsirado incidento vietoje. Jis patvirtino esąs vienintelis UAB „Merseros autotransportas“ akcininkas.

Šios bendrovės vadovai taip pat ketina skųsti policijos veiksmus, nes kartu su įtariamais balsų prekeiviais buvo sulaikyti ir taksi vairuotojai.

Socialliberalų kandidatė į sostinės savivaldybės tarybą L. Dovidauskienė skunde Vilniaus miesto apylinkės Vyriausiajam prokurorui rašo: „Niekada negalvojau, kad po 15 metų Nepriklausomos Lietuvos gyvenime šitaip be jokių paaiškinimų, galima suimti žmogų einantį į parduotuvę“.

Ji neigia mėginusi pirkti rinkėjų balsus.

Liudininkų teigimu, incidento metu moteris buvo užsidėjusi tamsios spalvos plaukų peruką, nors pati yra šviesiaplaukė. Žurnalistams L. Dovidauskienė aiškino, kad perukas šaltą dieną jai atstoja kepurę.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra pareiškęs, kad tose savivaldybėse, kur skundai dėl rinkėjų papirkinėjimo pasitvirtins ir tai turės įtakos rinkimų rezultatams, juos teks anuliuoti ir rinkimus organizuoti iš naujo.