D.Rabin-Pelosoff tėvas Y.Rabinas 1993 metais Osle pasirašė laikinus taikos susitarimus su palestiniečiais, o 1994-aisiais drauge su palestiniečių lyderiu Yasseru Arafatu ir Izraelio užsienio reikalų ministru Shimonu Peresu (Šimonu Peresu) buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.

Pernai D.Rabin-Pelosoff buvo paskirta gynybos viceministre premjero Arielio Sharono vadovaujamoje vyriausybėje, į kurią buvo pakviesti įvairių politinių pakraipų atstovai.

1995 metais Y.Rabiną nušovė izraelietis, nepritariantis taikos procesui su palestiniečiais. Praėjus penkeriems metams po laikinųjų Oslo susitarimų pasirašymo Izraelio ir palestiniečių derybos dėl galutinio krizės sureguliavimo žlugo, ir palestiniečiai pradėjo intifadą (sukilimą) prieš Izraelio okupaciją.

Vienas aukštas Izraelio politinių sluoksnių atstovas agentūrai "Reuters" pareiškė, kad Darbo partijos narė D.Rabin-Pelosoff buvo "labai nepatenkinta Sharonu ir sakė: "Jeigu jis siekia vėl okupuoti Vakarų Krantą ir sunaikinti Palestinos savivaldą, tegu tai daro be manęs".

Po birželio 18 ir 19 dienomis palestiniečių savižudžių surengtų išpuolių Izraelio kariuomenė vėl užėmė septynis iš aštuonių didžiausių Vakarų Kranto miestų. Šie miestai ir aplinkiniai rajonai buvo perduoti palestiniečių administracijai pagal laikinus susitarimus, kuriuos Y.Rabinas pasirašė su Y.Arafatu.