Buvusio J. Abromavičiaus bendražygio teigimu, šis jam yra sakęs, kad baigė narplioti šios diversijos bylą. „Mūsų vyrai padarė, Babtų vyrai“, - žuvusio saugumiečio žodžius komisijai perdavė J. Juodis.

Jo teigimu, pavardžių J. Abromavičius neminėjęs, tačiau jis pats yra girdėjęs, kaip per vieną pokalbį Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos Babtų kuopos vadas Alvydas Pangonis ragino vieną savanorį kartu vykti prie Bražuolės.

J. Juodžio teigimu, A. Pangonis buvęs tikrasis į mišką pasitraukusių savanorių vadas. „J. Maskvytis buvo tik filmuotų scenų herojus, viską tvarkė A. Pangonis“, - sakė liudytojas.

Jis taip pat paminėjo, kad J. Abromavičius jam buvo užsiminęs esą vienas iš miško vadų yra turėjęs ryšių su KGB.

Liudytojas pasakojo, kad J. Abromavičius jautęs jam gresiantį pavojų: „Jis rūpinosi savimi, turėjo tokį „peidžerį“, kuris turėjo perspėti, jei kas lenda prie jo mašinos“.

J. Abromavičius žuvo 1997 metų sausio 31 dieną Kaune, sprogus prie jo vairuojamo automobilio magnetu pritvirtintam savadarbiam heksogeno sprogmeniui. Manoma, kad jis galėjo būti nužudytas dėl domėjimosi 1993 metų savanorių maištu pakaunės miškuose ir geležinkelio tilto per Bražuolės upelį sprogdinimu.