Nacionalinį diktantą tiesiogiai transliuos Lietuvos televizijos antrasis kanalas ir Lietuvos radijo pirmoji programa. Transliacijos pradžia – 11 valandą. Kaip ir pernai, į konkurso dalyvius kreipsis aistringas diktanto rėmėjas poetas Justinas Marcinkevičius. Diktanto tekstą skaitys Juozas Šalkauskas.

Į antrąjį turą pateko 77 konkurso dalyviai – visi tie, kurie diktante padarė daugiausiai keturias klaidas. Šeši iš jų Nacionalinį diktantą rašė užsienyje: du Vokietijoje, du Ispanijoje, po vieną Rusijoje ir Belgijoje.

Vertinimo komisijos duomenimis, vienas darbas buvo parašytas be klaidų – jis atsiųstas iš Šiaulių, dvidešimt Nacionalinio diktanto dalyvių padarė po dvi klaidas. Bent keliuose iš atsiųstų darbų vertintojai rado daugiau nei šimtą klaidų.

Per pirmąjį turą, kuris sausio 27 dieną vyko savivaldybėse, buvo skaitomas specialiai diktantui sukurtas Almos Karosaitės tekstas „Teisybė”. Anot Nacionalinio diktanto vertintojų, pati dažniausia klaida buvo žodžiuose įgrysta ir įmygis. Taip pat dažnai kartojosi klaidos žodžiuose knygrišykla ir nedrastiškas. Tuo tarpu retai vartojamą žodį gąslus diktanto dalyviai rašė geriau, nei tikėtasi. Diktantą rašiusieji klupo ir ties dreskia, neūš, švarraštis, sūkurys, daugkartinė, vienąkart ir kadgi rašyba.

Kas antrojo turo teksto autorius, diktanto organizatoriai neatskleidžia. Raštingiausias Lietuvos pilietis gaus vertingą Mokslo ir enciklopedijų leidybos instituto įsteigtą prizą - Visuotinę lietuvių enciklopediją.

Nacionalinį diktantą rengia politikos savaitraštis „Atgimimas“ drauge su Lietuvos radiju ir televizija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Užsienio reikalų ministerija bei Tautinių mažumų ir išeivijos departamentu, Savivaldybių asociacija, interneto portalu DELFI, Pedagogų profesinės raidos centru.