Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas sekmadienį leido laikyti L.Serebrenikovą už grotų iki rugsėjo 21 dienos.

Kaip Eltai sakė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktorius Aleksandras Davidonis, po medikų apžiūros L.Serebrenikova bus apgyvendinta vienoje iš kamerų kartu su kitomis anksčiau neteistomis moterimis.

Buvusi Rusijos Prezidento reikalų valdybos tarnautoja, o sovietmečiu - Lietuvoje leisto laikraščio "Komjaunimo tiesa" žurnalistė L.Serebrenikova - lėktuvo reisu iš Maskvos į Vilnių grąžinta penktadienio vakarą.

L.Serebrenikova nuo teisėsaugininkų ėmė slapstytis 1998 metais, kai Vilniaus ekonominė policija jai iškėlė baudžiamąją bylą. Netrukus po to byla buvo sustabdyta ir Interpolo kanalais paskelbta L.Serebrenikovos paieška. 2001 metų rugsėjo 20 dieną apsukruolė buvo sulaikyta Rusijoje, kaip neteisėtai įgijusi šios šalies pilietybę. Tačiau tada Rusijos institucijos neišdavė L.Serebrenikovos Lietuvai. Antrą kartą, šį birželį, ji sulaikyta Maskvoje jau kaip "finansinės piramidės" lyderė, apgavusi Lietuvoje tūkstančius žmonių.

Lietuvos pareigūnų duomenimis, L.Serebrenikova, 1994-1995 metais būdama uždarosios akcinės bendrovės "Dilar" direktorė, apgaule užvaldė svetimą turtą ir pažeidė piniginių operacijų norminius aktus.Teigiama, kad ji skolindavosi iš žmonių dideles pinigų sumas, žadėdama pasakiškas palūkanas, tačiau kreditoriams nieko negrąžindavo.