"Mes netrukus sudarysime komisiją, kurioje aptarsime susidariusią sportinę ir politinę situaciją. Neįmanoma žengti toliau esant tokioms aplinkybėms. Jei futbolas yra toks, tai aš viską sustabdau", - pareiškė Italijos futbolo federacijos prezidentas Luca Pancalli.

"Serie A" 22 turo rungtynės, kurias rezultatu 2-1 laimėjo svečiuose žaidęs "Palermo", 57 minutę buvo nutrauktos dėl incidentų stadione ir į aikštę pasklidusių ašarinių dujų. Po pusvalandžio įtemptas mačas buvo pratęstas, bet jam pasibaigus "Massimino" stadiono prieigose situacija pablogėjo dar labiau.

Didelė grupė "Catania" sirgalių susikovė su policija ir vienas pareigūnas, 38 metų Filippo Raciti, žuvo, kai jam į veidą pataikė savadarbis sprogmuo. Po vykusių riaušių daugiau nei šimtas žmonių atsidūrė vietinėje Garibaldi ligoninėje, nors pasak pranešimų nei vieno iš jų gyvybei pavojus negresia.

Susitikimo šeimininko "Catania" klubo prezidentas Antonio Pulvirenti dėl riaušių apkaltino "Palermo" ekipos gerbėjus. Manoma, kad šie atvyko pavėlavę į antrąjį kėlinį dėl problemų su savo autobusu, ir tada abiejų fanų grupuotės pradėjo mėtytis įvairiais daiktais.

"Jie buvo gerai organizuoti ir atvyko čia sukelti problemų. Jaučiamės neteisingai nubausti ir pateiksime apeliaciją dėl rezultato, bandysime siekti, kad jį anuliuotų. Anksčiau susilaukėme bausmių už ne tokius rimtus dalykus, ir dabar reikalaujame tokio pačio elgesio. Buvau aikštėje ir pažiūrėjus atidžiai matosi, kad ašarinės dujos atėjo iš tos tribūnos, kurioje buvo tik "Palermo" fanai. Pareigūnai matė kas atsitiko ir imsis priemonių.", - tvirtino A.Pulvirenti.

Tuo tarpu apie policininko žūtį pranešęs "Catania" direktorius Pietro Lo Monaco buvo sukrėstas "Teisėtvarkos pareigūnai mums iš ligoninės pranešė, kad dėl riaušių žuvo policininkas. Futbolą labai mylėjau visą savo gyvenimą ir dabar nebegaliu matyti savęs šiame sporte. Po šių žinių paliksiu futbolą, tai nebe man. Tai ne futbolas, tai ne futbolas, tai ne futbolas."

Varžovų klubo direktoriui pritarė ir "Palermo" strategas Francesco Guidolinas: "Laimėjome rungtynes aikštėje, nors gal reikėtų sakyti dvi rungtynes, nes buvo 30 minučių pertrauka, tačiau šia pergale džiaugtis negalime. Futbole taip tęstis negali. Nebus jokio džiaugsmo, nėbėra jokios reikšmės."

"Nežinau kas viską pradėjo, bet viską matėme jau nuo tada, kai atvykome į Kataniją. Į viešbutį ir atgal mus lydėjo 50 policijos pareigūnų, tarsi karo zonoje. Buvau komandos autobuse, kurį apmetė kiaušiniais, daržovėmis ir akmenimis. 21-ajame amžiuje tiesiog negali būti tokio necivilizuoto elgesio.", - pridūrė treneris.

Tragiški įvykiai Italijoje pasikartoja praėjus vos savaitei po to, kai pasibaigus ketvirtojo "Serie D" diviziono rungtynėms vykusiose muštynėse su "Cancellese" ekipos žaidėjais žuvo Kalabrijos mėgėjų klubo "Sanmartinese" direktorius Ermanno Licursi. Tuomet buvo sustabdytos tik mėgėjų lygos varžybos, tačiau dabar panašus scenarijus privertė Italijos futbolo federaciją tą patį padaryti ir su "Serie A", "Serie B", "Serie C" ir jaunimo čempionatais.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją