Dviem prie žlugusios Kauno "Inkaro" gamyklos vartų nuo spalio 4 dienos badavusiems vyriškiams praėjusį šeštadienį prireikė skubios medikų pagalbos. 35 metų Arūnas Kublinskas ir R.Gancevskas tądien buvo nuvežti į KMUK Gastroenterologijos kliniką. Vyresniojo badautojo sveikata jau pirmą dieną stacionare pasirodė itin įtartina.

"Man stipriai svaigo galva ir pradėjo dvejintis vaizdai. Pradžioje maniau, kad praeis", - vakar LŽ pasakojo dėl negrąžintų 3 tūkst. litų badavęs R.Gancevskas. Be šių negalavimų, pastebėta, kad vyriškis žvairuoja, kaire akimi jis pradėjo gerokai silpniau matyti. Įtarę neurologinių bėdų, vakar apie vidurdienį medikai R.Gancevską perkėlė į Neurologijos kliniką.

Jos gydytojo Antano Vaitkaus teigimu, R.Gancevskas - rimtas ligonis, visi požymiai byloja apie centrinės nervų sistemos pažeidimą ir galvos smegenų kraujotakos sutrikimą. Paklaustas, ar galvos smegenų kraujotakos sutrikimą galėjo sukelti ilgalaikis badavimas, gydytojas A.Vaitkus tai patvirtino.

Tuo tarpu Vyriausybės atstovai vakar pareiškė neskirsią pinigų bankrutuojančių įmonių darbuotojų skoloms padengti. Ūkio ministro Eugenijaus Maldeikio teigimu, su bankrutuojančios įmonės darbuotojais bus "atsiskaitoma tomis pačiomis priemonėmis" kaip ir anksčiau. Pasak jo, šiuo metu rasta galimybė parduoti produkcijos už pusę milijono litų, o pardavus Vilniaus bankui įkeistą turtą, atsiskaityti būtų skirta dar apie 300 tūkst. litų. E.Maldeikis patvirtino, kad ministrų kabinetas nusiteikęs imtis veiksmų, kurie padėtų sušvelninti socialinę įtampą.