Verda it skruzdėlynas

Lietuvos kino studijos (LKS) paviljonas popietę virė. Aktoriai, režisieriai, jų padėjėjai, techninis personalas ir darbininkai – kiekvienas tarptautinės komandos narys žinojo savo pareigas. Iš viso į „Transsiberian” filmavimą įtraukta bemaž 100 žmonių, iš jų du trečdaliai – lietuviai.

Nekviestais svečiais tapę L.T. žurnalistai stebėjo, kaip ruošiamasi filmuoti audringą epizodą dalyvaujant ir W.Harrelsonui, ir B.Kingsley, ir britų žvaigždei Emily Mortimer.

Paprašyta visiškos tylos. „Action!” – paskelbė filmavimo pradžią.

Režisieriaus asistentė Agnė Januškytė pašnibždomis keliskart pasitikslino, ar visi mobilieji išjungti. Iš aikštelės pasigirdo „Transsiberian” herojės Jessie riksmai, maldavimai. Emocijomis persunkta scena filmuojama kelias minutes. Visas personalas – nė krust. „Cut”, – tylą perskrodė prie pulto sėdinčio brito balsas. Šįkart kameros išjungiamos geram pusvalandžiui – jau po 15-tos valandos, tad visi išbadėję ir kviečiami pietauti.

Į kiemą pažiro žvaigždės – „kraujo” nuo kaktos nenusivalęs W.Harrelsonas, vėliau B.Kingsley, po jų ir kiti. Kieme stovintys limuzinai, treileriai ir kitas transportas pernelyg nesaugojami. Tad neverta stebėtis, kad ilgapirščiai iš treilerio, kai buvo filmuojama Liepkalnio gatvėje, nugvelbė B.Kingsley mobilųjį ir LKS kompiuterį bei telefoną.

Slaptas - ir poilsis

„Nesvarbu, kas jo ieško ir dėl ko – yra griežtai nurodyta šio asmens jokiu būdu netrukdyti”, – visiems, kas „Stiklių” viešbutyje ieško aktorių W.Harrelsono ar B.Kingsley, kartoja administratorė.

„Stikliuose” gyvena tik filmavimo komandos grietinėlė. L.T. žurnalistai stebėjo, kaip po darbų žvaigždės grįžta ilsėtis. Nors filmas paprastai sukamas iki 22 valandos, aktoriai grįžta į viešbutį ne kartu. Viena iš aktorių su asistente į „Stiklius” prabangiu juodu „Chrysler 300 C” parvežta apie 20.40 val. Kelis nesunkius damų krepšius nunešė vairuotojas. Tuo tarpu pagrindinis filmo aktorius W.Harrelsonas užtruko – iš filmavimo su dviem kolegomis grįžo apie 23 val.

Kas ta žavi palydovė?

Neseniai žvaigždė W.Harrelsonas pastebėtas sostinės senamiesčio kavinėje „Balti drambliai”, kur užsuko išlenkti viskio taurės. Aktorius buvo ne vienas – jį mačiusiems į akį krito jaunutė itin žavi palydovė. Gal tai kartu besifilmuojanti aktorė 23 metų amerikietė Kate Mara? Su jais buvo dar vienas vyriškis, jis padavėjų dėmesį atkreipė dėl itin prašmatnaus džemperio. Trijulė negailėjo arbatpinigių. „Paliko nemenkai!” – sakė barmenas.