Tyrimo metu daugiau kaip keturis dešimtmečius (nuo 1963-iųjų) buvo stebimi per 10 tūkst. vyresnių nei 40 metų Izraelio vyrų.

Studija parodė, kad vyrai, kurių kūno masės indeksas (KMI) yra nuo 25 iki 27, kas prilygsta nedideliam antsvoriui, gyvena ilgiausiai. Daugiau kaip 48 proc. šios grupės vyrų gyveno ilgiau nei 80 metų, o 23 proc. - ilgiau nei 85. Tai yra šiek tiek daugiau nei normalų svorį turinčių vyrų grupėje.

Tuo tarpu prasti šansai sulaukti garbingo amžiaus yra didelį antsvorį turinčių vyrų (KMI daugiau nei 27) ir per mažai sveriančių (KMI mažiau nei 20) stipriosios lyties atstovų. Mokslininkai pabrėžia, kad storuliai, kurių KMI yra daugiau nei 30, labiausiai rizikuoja savo sveikata.

Vienas mokslininkų, profesorius Uris Goldburtas (Uri Goldburt) iš Tel Avivo universiteto sakė, kad galbūt reiktų nustatyti aukštesnę antsvorio ribą. Anot jo, "panika dėl antsvorio epidemijos yra perdėta". Nedidelis svorio padidėjimas vidutiniame amžiuje yra "natūralus procesas", su kuriuo nereikia kovoti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją