Tokių baldų pageidauja nauji užsienio užsakovai - Švedijos "Kontinent Mobel", Anglijos "Link International", dėl užsakymų vyksta derybos su Prancūzijos "Francodim" bei kitomis Vakarų Europos bendrovėmis. Indaujoms gaminti Venta" jau įsigijo naują pastatą, į kurį investicijos siekia apie 1 mln. litų. Indaujoms gaminti bus naudojama dabartinė bendrovės įranga.

"Iš pradžių planuojame pagaminti šimtą indaujų, vėliau po 300-400 kas mėnesį. Naujas baldas ne tik išaugins apyvartą, bet padės išplėsti rinką. Dabar apie 47 proc. eksportuojamų baldų atitenka Švedijos koncernui "Ikea". Prisirišti prie vieno pirkėjo yra rizikinga, todėl naujas sutartis siekiame sudaryti su naujais užsakovais",- Eltai sakė "Ventos" ekonomikos direktorė Lina Kaminskienė.

Minėtoms investicijoms bendrovė ketina skolintis ir iš bankų. Dėl maždaug 1 mln. litų paskolos ėmimo ir turto įkeitimo įmonės akcininkų susirinkimas ketina balsuoti liepos 29 dieną.

Šiuo metu labai sparčiai rekonstruojami ir kiek anksčiau šalia įmonės įsigyti pastatai, kur rudenį bus atidarytas naujas stalų cechas. Investicijos į jį sieks apie 7 mln. litų.

"Ventą" ir toliau augina eksportas, sudarantis apie 97 proc. apyvartos. Per penkis šių metų mėnesius bendrovė pardavė produkcijos už 16,337 mln. litų, arba 1,7 karto daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai (9,825 mln. litų). Per sausį-gegužę įmonė uždirbo 1,673 mln. litų grynojo pelno. Palyginti su šiais mėnesiais pernai, pelno gauta beveik 2,4 karto daugiau (buvo 708,2 tūkst. litų).

2001 metais "Venta" uždirbo 1,506 mln. litų grynojo pelno - panašiai kaip užpernai (1,66 mln. litų), jos apyvarta siekė 29,156 mln. litų - buvo 46,5 proc. didesnė nei užpernai (19,9 mln. litų). Šiemet bendrovė planuoja pasiekti 36 mln. litų apyvartą ir uždirbti 2,5-3 mln. litų grynojo pelno.

"Ventą" valdo UAB "Libros holdingas", turintis 73,83 proc. akcijų paketą. Baldų įmonėje šiuo metu dirba apie 700 žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją