Frankas Bainimarama per spaudos konferenciją sakė, kad parlamentą paleido ką tik prisaikdinto laikinojo premjero Jonos Senilagakali patartas ir kad atleido teisėsaugos pareigūnus, kurie nesutinka bendradarbiauti su jo režimu.

Eiti policijos komisaro pareigas F.Bainimarama paskyrė pulkininką leitenantą Jimą Koroi, kuris pakeitė Mosesą Driverį. Šis antradienio perversmą pavadino neteisėtu ir žadėjo, kad policija jame nedalyvaus.

Kalėjimų komisaro pareigas perims pulkininkas Iowane Naivalurua.

Nušalintasis premjeras Laisenia Qarase ir "jo bičiuliai negrįš", pareiškė F.Bainimarama, leisdamas suprasti, kad neleis buvusios vyriausybės pareigūnams kištis į jo planus.

Ragindamas šalies žmones gyventi įprastą gyvenimą, F.Bainimarama perspėjo, kad kariškiai nebijos imtis veiksmų, jei bus priversti tai daryti.

Jis kalbėjo po gydytojo J.Senilagakali, kuris neturi politinio darbo patirties, prisaikdinimo ceremonijos sostinėje Suvoje.

Tuo tarpu nušalintasis premjeras L.Qarase trečiadienį iš sostinės išskrido į savo gimtąją salą, sakė šaltiniai šalies vadovybėje ir oro uosto pareigūnai.

Antradienį kariškiai buvo apsupę jo namus Suvoje, kurios gatvėse trečiadienį buvo ramu. Kariškiai perėmė vietos žiniasklaidos priemonių kontrolę.

Tarptautinė bendrija pasmerkė perversmą Fidžyje. Australija ir Naujoji Zelandija ketina įvesti sankcijas Fidžio kariškiams, be to, gali būti sustabdyta Fidžio narystė Tautų Sandraugoje.