"Mūsų pokalbis buvo labai turiningas, apsvarstėme visą kompleksą santykių, taip pat žemės ūkio produkcijos teikimo į Rusiją, energetikos ir politikos klausimus", - pažymėjo Rusijos prezidentas.

"Pirmasis mūsų žingsnis bus žengiamas pagal vieno lango principą per specialias įmones, kad ši produkcija būtų lydima, ir negalėtų būti kontrabandinių prekių", - pranešė V.Putinas.

"Kai dėl energetikos, tai tikiuosi, kad specialistai artimiausiu laiku užbaigs derybas ir priims sprendimus", - pažymėjo V.Putinas.

"Santykiai bus grindžiami rinkos pagrindu, bet taip, kad tenkintų abi šalis", - sakė jis.

V.Putino vertinimams pritarė ir V.Voroninas. "Išspręsta visa virtinė problemų", - sakė jis.

Įvežti iš Moldovos ir Gruzijos vyną buvo uždrausta 2006 metų kovo pabaigoje dėl to, šiose šalyse pagamintuose svaigiuosiuose gėrimuose buvo rasta kenksmingų priemaišų. Draudimas eksportuoti vyną į Rusiją smarkiai pakenkė Moldovos ekonomikai.

Rugsėjo pabaigoje Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka buvo pareiškęs, kad tikriausiai moldaviškas vynas niekada nebesugrįš į Rusiją.

Be vyno klausimo, Rusijos ir Moldovos prezidentai aptarė situaciją Padniestrėje. Svarbiausiais derybų šiuo klausimu rezultatas buvo abiejų šalių ketinimas atnaujinti konsultacijas, kaip suartinti pozicijas.