Interviu BBC Vaira Vykė-Freiberga teigė, kad bet koks Rusijos puolimas prieš Latviją būtų netiesioginis puolimas prieš NATO. Taip griežtai naujosios Rusijos užsienio politikos dar nekomentavo nė vienas Europos vadovas.

Pasak V. Vykės-Freibergos, pastarosios agresyvios Rusijos deklaracijos primena šaltojo karo laikų konfrontaciją. Prezidentė atvirai kalbėjo apie naują pavojų, kad Rusija gali vėl jėga užimti Latviją, Lietuvą ir Estiją, kurios 1991 metais išsikovojo nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.

"Bet koks puolimas prieš Latviją bus puolimas prieš Europos Bendriją. Tai bus netiesioginis puolimas prieš NATO aljansą, kuris iki šiol iš principo remia NATO plėtrą šiame pasaulio regione", sakė V. Vykė-Freiberga. Tačiau Latvijos prezidentė taip pat išreiškė viltį, kad Rusijoje nugalės nuosaiki pozicija, ir sakė, kad šiuo metu ją paskatinti siekiama dialogu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją