DELFI paklaustas, kiek rimtos yra skelbiamos užmačios pensininkams burtis į vieną politinę organizaciją, V.Kadžys tikino, jog "viskas kūrimosi stadijoje", esą susibūrusi iniciatyvinė grupė turinti savo atstovus įvairiuose šalies miestuose, neva jau yra sukurta naujos partijos programa, įstatai.

Tačiau partija kol kas neregistruota, nes nėra suburtas reikiamas skaičius jos steigėjų. Pagal įstatymus, naują partiją registruoti gali mažiausiai 1000 steigėjų.

Dar neegzistuojančios Pensininkų partijos ideologas teigė, jog kurti naują partiją paskatino pensinio amžiaus žmonių skurdas: "Mūsų netenkina socialinė padėtis, netenkina nei Vyriausybės, nei Seimo veikla".

V.Kadžys taip pat tikino, jog naujos partijos kūrimą ir steigimą iš savų santaupų remia iniciatyvinės grupės nariai, o reklamą per radiją naujos partijos iniciatorius teigė apmokėjęs iš savo asmeninių lėšų.

Naująją Pensininkų partiją, anot jo iniciatoriaus, siekiama įsteigti iki kitų metų vasarį vyksainčių savivaldybių tarybų rinkimų.

Apie naujos partijos programą V.Kadžys kalbėjo abstrakčiai, paminėdamas kelis daugelio politikų vartojamus šūkius - "atkurti pasitikėjimą valdžia, išsaugoti Lietuvą kaip valstybę ir kaip tautą".

"Mes pergalių didelių nesiekiame, bet tikimės, kad žmonės bent jau susipras patys kovoti už savo teises ir geresnį gyvenimą - tai jau būtų didelė pergalė. Čia pirmiausia būtų pagarbos jausmo pagyvenusiems žmonėms atstatymas, kad jie nesijaustų antrarūšiai", - teigė V.Kadžys.

Anot jo, naujoji Pensininkų partija esą galėtų tuirėtų platų potencialių rinkėjų ir rėmėjų ratą: "Vien tik Lietuvoje yra apie pusė milijono gyvų pensininkų, o kiek dar invalidų arba esančių arti pensinio amžiaus".

Paklaustas apie savo ligšiolinę veiklą, V.Kadžys teužsiminė buvęs Tautininkų partijos nariu, buvęs profesionaliu kariškiu.

V.Kadžys nutylėjo, jog valdžios nesėkmingai siekė jau kelis kartus - 1996 metais jis kandidatavo į Seimą nepartinių judėjimo sąraše "Rinkimai'96", kuriame tuomet kandidatais buvo ir dabartinis Vidaus reikalų ministras bei parlamentaras Raimondas Šukys bei Seimo liberaldemokratų frakcijos narys Julius Veselka.

2000 m. V.Kadžys kandidatavo savivaldos rinkimuose nykštukinės Nacionaldemokratų partijos, kuriai tuomet vadovavo dabartinis parlamentaras Liberaldemokratų frakcijos narys Rimantas Smetona, sąraše.