Po vidurnakčio demonstrantai miesto centre ėmė mėtyti akmenis į bankus, kulti parduotuvių langus ir padegė kelis automobilius. Policija puolė demonstrantus, ir vienam pareigūnui buvo sulaužyta ranka. Ligoninėje suteikta pagalba trims policininkams, pranešė policijos atstovas spaudai. Pasak kairiųjų, buvo sužeisti 25 demonstrantai.

Visos Vokietijos valdžia pirmadienį ruošėsi neramumams. Sostinėje Berlyne į gatves išėjo budėti daugiau kaip 6 000 policininkų. Vyriausybės pastatus miesto centre saugojo sustiprinta apsauga.

Ypač valdžia būgštavo dėl sankcionuotos neonacistų demonstracijos rytinėje Berlyno dalyje. Į ją susirinko maždaug 300 16-25 metų jaunuolių, tarp jų daug skustagalvių. "Mes, kaip vokiečiai, esame plėšiami. Iš mūsų atimami pinigai, reikalingi tvarkyti ateičiai", pareiškė neonacistinės Nacionaldemokratų partijos (NDP) atstovas spaudai.

NDP ragino savo narius visoje šalyje suvažiuoti į Berlyną eitynėms. Tačiau bent jau iš pradžių jų susirinko palyginti nedaug. Kai kurie NDP nariai nešė senąsias Vokietijos imperijos vėliavas. Nacių vėliavos ir simboliai Vokietijoje uždrausti.

Gegužės 1-ąją Berlyne jau tradiciškai vyksta gatvių mūšiai tarp dešiniųjų ekstremistų, neonacistų bei skustagalvių ir kraštutinių kairiųjų, vadinamųjų autonomistų.

Autonomistai grasina perkelti savo antikapitalistinę kovą į neseniai restauruotas centrines Berlyno gatves ir rengti demonstracijas prieš "imperialistinius centrus bei kapitalo pagundas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją