Keturioms-penkioms porcijoms reikės:



750 g žaliųjų vynuogių,
3 kiaušinių,
125 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 valg. šaukšto šampano,
150 g riebios grietinėlės,
1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės,
50 g miltų,
gabalėlio sviesto,
žiupsnelio cukraus pudros.

Vynuoges nuplaukite, nulupkite odelę ir pašalinkite kauliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą sutepkite sviestu. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, šampanu, grietinėle, suberdami tarkuotą citrinos žievelę ir persijotus miltus. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Vynuoges išdėliokite į sviestu suteptą kepimo formą ir apliekite jas tešla. Kepkite orkaitėje 50 minučių. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Patiekite karštą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją