Tiesa, įmokos dydis būsiąs diferencijuojamas pagal vairuotojų rizikos laipsnį.

Ne vienas vairuotojas, kuris ir anksčiau draudė savo civilinę atsakomybę, bambėdamas balandžio 1-ąją ėjo į draudimo kampaniją sudaryti naujos sutarties - jau dėl privalomojo draudimo.

Mat, jei anksčiau vairuotojai (per vienerius metus nesukėlę jokio autoįvykio; sulaukę 25-erių metų; taip pat kiekvienais kitais metais) drausdami civilinę atsakomybę gaudavo nuolaidų, tai draudžiantis privaloma tvarka, įmoka visų lengvųjų automobilių savininkams vienoda.

Savaitraštis “Veidas”, prieš įsigaliojant privalomam vairuotojų civilinės atsakomybės draudimui, užsakė piliečių nuomonių tyrimą. Kovo 28-balandžio 2 d. viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų studija Spinter apklausė 500 penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

Kaip paaiškėjo iš tyrimo, tik trečdalis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų palankiai vertina šį sprendimą. Kone apie pusę respondentų nusiteikę neigiamai.

47,8 proc. apklausos dalyvių teigė, kad privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas yra dar vienas valdžios primestas mokestis ir tik mažiau nei trečdalis mano, kad šis draudimas - žingsnis civilizuotos valstybės link.

Kaip Jūs vertinate Lietuvoje įvestą privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą?(proc.)

Palankiai       32,5
Nepalankiai     45,7
Sunku pasakyti  21,8
Šaltinis: “Spinter”, “Veidas”