A. Pilvelis ketvirtadienį buvo apklaustas Valstybės saugumo departamente (VSD) dėl antisemitinių rašinių "Lietuvos aide". BNS žiniomis, A. Pilvelis per apklausą teigė, kad už antisemitinio rašinio paskelbimą dienraščio "nuomonių puslapiuose" yra atsakingos budinčioji redaktorė ir atsakingoji sekretorė, ir joms už šį "aplaidumą" jau pareikšti papeikimai.

VSD pasitelkti ekspertai jau atliko praėjusią savaitę dienraštyje paskelbto straipsnio ekspertizę ir nustatė, kad jame yra tautinės nesantaikos kurstymo požymių.

"Lietuvos aido" paskelbtame straipsnyje "Ar žydai vėl valdys Lietuvą?" kvestionuojamas karo nusikaltėlių teisinio persekiojimo būtinumas, žydų tauta kaltinama marksizmo sukūrimu ir jo praktika, komunizmo platinimu, Lietuvos sovietinimu, net raginama organizuoti tarptautinį "žydų nusikaltimų" žmonijai tribunolą.

S. Alperavičiaus teigimu, A. Pilvelis, iš pradžių neigęs, pats nejučia pripažino, kad laikraštis spausdino publikacijas "apie žydus, nusikaltusius lietuvių tautai".

Pasak bendruomenės pirmininko, A.Pilvelis nutyli, kad pastaruoju metu laikraštis išspausdino kur kas daugiau antisemitinio pobūdžio publikacijų.

Antisemitinius rašinius "Lietuvos aide" griežtai pasmerkė prezidentas ir ministras pirmininkas, Lietuvos žydų bendruomenė ir profesinės žurnalistų organizacijos.